Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla Kart, Türkiye'den IŞİD'e katılımların devam ettiğini kaydetti.

Kart son iki günde 16'sı Konya'dan olmak üzere 53 aile daha Şanlıurfa Ceylanpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yaptıklarını açıkladı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart partisinin Konya İl Başkanlığı'nda konuştu. IŞİD tehdidinin Türkiye'de hükümetin gözleri önünde büyüdüğünü ifade eden Kart, "Bu örgüt Türkiye'de Konya'nın da aralarında bulunduğu 15 şehirde hızla büyüyor. Bugüne kadar IŞİD saflarında savaşan 90 vatandaşımız öldü. Ailelerin ve yakınların başvurulurı ile son 2 gün içinde Konya'dan 16 çiftin daha örgüte katıldığı, bu ailelerin ülkenin başka bölgelerinden gelen 53 aileyle Gaziantep'te buluştuğu ve buradan Şanlıurfa Ceylanpınar'a oradan da Suriye'ye geçtiği bilgisine sahibiz. Bütün bilgileri hükümetle, güvenlik birimleriyle paylaşıyoruz. Ancak, hükümet Türkiye'den IŞİD'e katılımlar konusunda maalesef hiçbir şey yapmıyor." dedi.

IŞİD'e katılanların eşli ve çocuklu örgüte katıldıklarına dikkat çeken Atilla Kart, Türkiye'nin AKP hükümeti tarafından 'Suriye'de Esed'i devirecek' beklentisiyle IŞİD'e rehin edildiğini savundu.

Kart, "Türkiye'de IŞİD'e katılım iklimini AKP hükümeti bizzat elleriyle oluşturdu. Gelinen noktada IŞİD, Musul Konsolosluğumuzu işgal edip 49 görevliyi ve Türkiye'yi rehin aldı. Bütün olan biten AKP hükümetinin olaylara göz yummasıyla gerçekleşti. Türkiye, bugün IŞİD'e rehindir" dedi.