DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Türkiye'yi on ayda uçurumun kenarına getirenler bunu net görmelidirler.

"Bunun karşısında gösterilen direniş, AKP'nin gidişinin yanı sıra beraberinde Türkiye'nin demokratikleşmesini de getirecektir. Erdoğan yönetimiyle barışın gelmesi mümkün değildir.

"Tıpkı Kürt düşmanlığı üzerinden geliştirilen bir siyasetin başarılı olmasının mümkün olmadığı gibi" ifadelerini kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Ramazan Bayramı dolayısıyla DBP MYK üyeleri ile birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesi’ndeki partililer ve halka bayramlaştı.

Bayramlaşma sırasında konuşan Sebahat Tuncel, bu bayramı direniş merkezlerinde halkla birlikte kutlayacaklarını ifade etti.

Bu kapsamda dün bayramlaşmak üzere gittikleri İdil’de halkın ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Tuncel, "Hezex'te (İdil) çok net bir şekilde gördük ki devlet halkımız üzerinde çok ciddi bir psikolojik baskı uyguluyor. Mehter marşıyla çalışmamızı engellemeye çalıştılar ama kadınlarımızın zılgıtları onların marşlarını bastırdı.

Cizre’de, Silopi’de, İdil’de halkın büyük bir öfkesi var devlete karşı. Devletin ne yapmak istediğinin farkındalar. Buna karşı demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesinden asla ama asla vazgeçmeyeceklerini, bu konuda her türlü mücadelenin içerisinde olacaklarının kararlılığını ifade ettiler. Doğrusu bu bize de büyük bir güç ve moral verdi" dedi.

'HALKIMIZIN ÖZGÜRLÜK SEVDASI DİMDİK AYAKTA DURUYOR'

Kürt illerinin büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunu ifade eden Tuncel, "Silopi bunu çok büyük, çok derinden yaşadı. Cizre, İdil, Sur, Yüksekova da bunu yaşadı.

“Şırnak yaşıyor. AKP, devletin bütün olanaklarını kullanarak Kürdün iradesini kırmaya çalıştı. Ama halkın direnişi karşısında yenildi ve bu durum devlet açısından bir başarı olarak değerlendirilemez. Aksine bir yenilgi olarak değerlendirmek daha gerçekçi, daha doğrudur.

“Evet, çok ağır bir süreç yaşadık ve büyük bedeller verdik. Yaşam alanlarımız yerle bir edildi, barınma haklarımız ellerimizden alındı. Tüm bunlara rağmen halkımızın özgürlük sevdası, adalet talebi dimdik ayakta duruyor. İşte tam da bugün dayanışmayı, direnişi büyütme zamanıdır diyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ya Kürt halkı ile yeni bir çözüm yolu oluşturacağını ya da daha da derin bir kaosun içine gireceği uyarısında bulunan Tuncel, "Türkiye'yi on ayda uçurumun kenarına getirenler bunu net görmelidirler. Bunun karşısında gösterilen direniş, AKP'nin gidişinin yanı sıra beraberinde Türkiye'nin demokratikleşmesini de getirecektir. Erdoğan yönetimiyle barışın gelmesi mümkün değildir. Tıpkı Kürt düşmanlığı üzerinden geliştirilen bir siyasetin başarılı olmasının mümkün olmadığı gibi" ifadelerini kullandı.

Tuncel, AKP'nin tek adam diktatörlüğüne, tekçi rejime karşı çoğulculuğu savunarak direnen kentlerin faşizmi gerilettiğini kaydetti.

Tuncel, "Önümüzdeki dönem bu mücadele daha da çetin geçecek. Önümüzdeki süreç yeni bir mücadelenin süreci olacaktır. Daha hiçbir şey bitmiş değil! Kendi geleceğimiz için yeni bir dönemdeyiz. Bu dönemde bize düşen görev direnişi toplumsallaştırarak sürece cevap olmaktır. Bunu yapacağız ve başaracağız" dedi.

(Kaynak: DİHA)