Kadın Koalisyonu, yerel seçimle ilgili yaptığı açıklamada kadınları yok sayan, her türlü şiddetle varlıklarına kast eden ve toplumsal barışı tehdit edenlere oy vermeyeceklerini açıkladı.

Kadın Koalisyonu, kadınların gündelik hayatı belirleyen politika ve uygulamalara eşit katıldığı, eşit temsil edildiği yerel yönetimler istedikleri belirtilerek yerel seçim öncesinde partileri bu konuda uyardıkları hatırlatıldı:

"Siyasi partilerin programında yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğini hedefleyen hangi düzenlemelere yer verdiklerine, katılım hakkını hayata geçirecek neler getirdiklerine, kadınların katılımı için ve katılımlarının önündeki engelleri kaldıracak hangi düzenleme ve önerilerinin olduğuna, ayrımcılığa uğrayanların katılımına dair neler vadettiklerine baktık. Seçim kampanyalarını dışlayıcı, ayrımcı, cinsiyetçi unsurlardan arındırıp arındırmadıklarını takip ettik. "

Bianet'te yer alan habere göre, seçim sürecine girildiği günden bu yana artan şiddet ve savaş çığırtkanlığının, demokratik siyaset yapma zeminini yok ettiğine dikkat çekildi.

"Seçimler, büyük iktidar paylaşımlarının, ittifaklarının savaş meydanı haline getirilirken kadınlar, mülksüzler, iktidarın ayırdığı “ötekiler” de hayatın dışına atılıyor. Kadınları yok sayan, eşit bireyler değil, iktidarlarının hizmetkârları olarak gören, her türlü şiddetle varlıklarına kasteden, toplumsal barışı tehdit eden, tüm bunlara destek veren, sessiz kalan hiçbir siyasi partiye ve adaya oy vermeyeceğiz. Özgürlüğümüze, varlığımıza, hayatımıza kastedenlerden tüm demokratik araçlarla hesap soracağız.