Yunanistan’da seçimleri kazanan Syriza Partisi’nden bir heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Heyet adına açıklamalarda bulunan Gıorgos Karatsıoobanis, “Buraya yakın bir temas için geldik. Amacımız Kürtlerle dayanışmayı sağlamaktır” dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Syriza heyetini karanfillerle karşıladı.

Heyet adına açıklamalarda bulunan Gıorgos Karatsıoobanis, grupta öğretmen, eczacı ve gençlik örgüt üyelerinin olduğunu belirterek, “Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’te incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldik. Yunanistan’da Kobani için kampanya başlattık ve yardım topluyoruz. Kobani savaşı çok önemliydi, onunla ilgili dayanışma toplantıları düzenliyoruz. Buraya yakın bir temas için geldik. Amacımız Kürtlerle dayanışmayı sağlamaktır.” dedi.

Kışanak ise Suriye’nin Kobani’de direniş ve dayanışmanın kazandığını belirterek, “Kobani’de insanlık değerine saldırı vardı. Bunun kazanılmış olması umut verici. Kobani’deki dayanışma halklar arasında köprü oldu. Tüm dünya direnişi sahiplendi ve dayanışma gösterdi. Bu dayanışma Kürtler ile Yunanlılar arasında da oldu. Yunan halkları geçmişte benzer acılar yaşadı. Yunanistan’ın faşizme karşı, Kobani’nin IŞİD’e karşı bizim için aynı. Halklar dayanisma-resmiarasında bu dayanışma devam etmeli.” diye konuştu.

Yunan heyet Kışanak’a üzerinde Yunanca, Türkçe ve Kürtçe ‘dayanışma’ ve Syriza Partisi’nin sarı yıldızı olan bir tablo hediye etti. Heyet ayrıca Kışanak’a İngilizce yazılı parti mesajını takdim etti. Kışanak ise heyete Diyarbakır yapımı çini hediye etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası heyet üyeleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediye Birliği’ni, buradan da IŞİD’in saldırılarından dolayı göç ederek Diyarbakır’a yerleşen Şengalli yurttaşların bulunduğu çadır kentti ziyaret etti. (İMCTV)