BDP İstanbul İl Örgütünün 2. Olağan Kongresi Kadıköy'deki Cafer Ağa Spor Salonu'nda yapıldı.

Kongre’de BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gezi direnişinin gücüne değinen Önder, yerel seçimlerde İstanbul adaylığına göz kırparak, İstanbul’un yeni belediye başkanı’nın HDK’li olacağını söyledi.

Katılımcılar Gezi direnişi görüntüleri sırasında, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atarken, Lice katliamı görüntülerine de "Şehid namirin" sloganlarıyla karşılık verdi.

'SENEYE KONGREYİ ÖCALAN'IN AÇMASINI DİLİYORUM'

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Önder, "İleride bu kongreyi Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan, özgür olmadan bir yıl önceki kongre olarak hatırlamak istiyorum. Önümüzdeki yıl bu kongreyi Sayın Abdullah Öcalan'ın açmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Barışın Türkiye halklarına lütfedilmediğini kaydeden Önder, "Kürtler ve bu halkın dostları, sosyalistler, emekçiler kazandı. Barış gönüllüsü Türkiye halklarından başka kimseye şükran duymak zorunda değiliz" dedi.

'İSTANBUL'DA HDK'Lİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLACAK'

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına konuştuğunu belirten Önder, "HDK Türkiye halklarının projesidir ve Sayın Öcalan'ın büyük çabası vardır" dedi.

Öcalan'ın HDK projesine büyük değer verdiğini hatırlatan Önder, "Bugün Gezi'ye dökülen Türkiye halkları ilk defa 'Bunlar bize bunu yapıyorsa Kürt halkına kim bilir neler yaptılar' dediler. Gezi demek, bütün eksiklerimize rağmen, Halkların Demokratik Kongresi demektir" şeklinde konuştu.

Önder, Gezi direnişinden çıkardıkları dersle yerel seçimlere hazırlandıklarını belirterek, "Gezi ruhu dolayısıyla HDK bu sürece devrimci tutumuyla ağırlığını koyarsa bizim İstanbul'da HDK'li bir belediye başkanımız olacaktır" dedi. (ANF)