HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyasi iktidara "Başımız toprağa düşer, dizimiz düşmez. Biz böyle bir geleneğin temsilcileriyiz" ifadelerini kullandı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü'nün çağrısıyla bir araya gelen 64 STK, ''Vekilime, İrademe Dokunma; Saray Darbesine, Başkanlık Sistemine, Savaşa Hayır" sloganıyla Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.

DİHA'nın haberine göre, STK temsilcileri ve halkın katıldığı toplantıya HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

'DİZİMİZ TOPRAĞA DEĞMEYECEK'

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise toplanma nedenlerinin vekillerinin güvenliği ya da özgürlüğü için değil, bir halkın iradesi için olduğunu söyledi.

Önder, HDP'de vekillerin toplumun iradesi olduğunu, ancak sistem içi partilerde ise bir hiyerarşi olduğunu ifade etti.

HDP'nin bu topraklarda katledilerek yok edilmek istenen hakların son kalanlarından oluştuğunu ifade eden Önder, "Bunların dizi hiçbir zülüm karşısında toprağa değmemiştir, değmeyecektir. Başımız toprağa düşer, dizimiz düşmez. Biz böyle bir geleneğin temsilcileriyiz" dedi.

Açıklama STK temsilcilerinin konuşmalarıyla devam eden konuşmalarda HDP milletvekillerine yapılan saldırılara karşı tüm duyarlı kesimlere çağrı yapılarak, "Sarayın darbesine, başkanlık sistemine ve savaşa karşı dokunulmazlıklara 'Hayır' diyelim" denildi.