Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü'nün düzenlediği Siyaset Akademisi'nin "Şehit Beritan devresi" sonlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Sırrı Süreyya Önder'in "Demokratik siyaset" sunumunun ardından düzenlenen törenle, akademi katılımcılarına sertifikaları verildi.

'EGEMENLER DEMOKRATİK SİYASETTEN KORKUYOR'

Törende konuşan Önder, Kürt siyasal hareketi demokratik siyaset meselesini birinci önceliği yaptığı gün itibariyle siyasi bir soykırım uygulandığını hatırlattı.

Önder şöyle devam etti: "KCK denen operasyonlarla demokratik siyasete dönük bütün deneyimli insanların süratle cezaevlerine toparlanması ve kendi yarattıkları hukuku bile görmezlikten gelerek bunu yapmış olmaları demokratik siyaset fikrinden egemenlerin ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyor."

Barışın demokratik siyasetin önündeki enegellerinn aşılması ile geleceğini hatırlatan Önder, "Bu anlamda akademi çalışması çok önemlidir. bütün öğrencileri kutluyorum" dedi.

Önder'in konuşmasının ardından "Şehit Beritan eğitim devresi" katılımcılarına sertifikaları verildi. Sertifika töreninde katılımcılar mücadelede yitirdiklerini anarak, öğrendiklerini paylaşmayı 'borç' olarak gördüklerini kaydetti.

Tören Önder'in konuşmasının ardından müzik dinletisi ile devam etti. (ETHA)