HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partilerine yönelik operasyondan sonra Meclis çalışmalarına katılmamalarına dair açıklamalarda bulundu.

Önder, “‘Biz ifade vermeye gitmeyiz' bizim duruşumuzu tam olarak anlatmıyor. Dokunulmazlık konusunda bizim ilkesel bir duruşumuz var ve bizim tavrımız hukuk tanımazlık değildir. Bilakis demokratik değerleri ve mevcut hukuku savunuyoruz. Anayasaya ihtiyaca göre çalım atamazsınız." dedi.

Sırrı Süreyya Önder, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtladı.

‘İHTİYACA GÖRE ANAYASAYA ÇALIM ATAMAZSINIZ'

HDP’li vekillerin ifade vermeye neden gitmediği yönündeki eleştirilerine yanıt veren Önder, "Bizim ifade vermeye gitmediğimiz için hukuk tanımaz olduğumuz ve bu yüzden tutuklandığımız gibi bir algı operasyonu yürütülüyor. ‘Biz ifade vermeye gitmeyiz' bizim duruşumuzu tam olarak anlatmıyor. Dokunulmazlık konusunda bizim ilkesel bir duruşumuz var ve bizim tavrımız hukuk tanımazlık değildir. Bilakis demokratik değerleri ve mevcut hukuku savunuyoruz. Anayasaya ihtiyaca göre çalım atamazsınız." İfadelerini kullandı.

Önder, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'la ilgili AYM'nin vekiler için hükmün ertelenmesi kararını hatırlatarak bu konuda hukuki başvuruları yaptıklarını söyledi.



'İKTİDAR ÇİFTE STANDART UYGULUYOR'

İktidarın çifte standart uyguladığını söyleyen Önder,"Aynı operasyonlar kendilerine yapıldığında ‘biz bu mahkemelere güvenmiyoruz, tanımıyoruz' diye beyanlarda bulunanlar mevzu biz olunca çifte standart uyguluyorlar. Bizim hakkımızda fezleke hazırlayan savcıların yüzde 70'i ya tutuklu ya görevden alınmış durumda. Peki sizin güvenmediğiniz mahkemelerde neden biz kurban olalım?" dedi.

'MECLİS'İN DE ONURUNU KORUYORUZ'

Önder; HDP'nin önümüzdeki günlerde izleyeceği siyasete ilişkin olarak ise "Demokratik siyaset ilkesel duruşumuzdur. Aldığımız kararlarla sadece kendimizin değil Meclis'in de onurunu koruyoruz" dedi.

‘CHP İLE GÜLE OYNAYA GEÇİRDİLER'

HDP'nin Meclis çalışmalarında olmamasının yarattığı sonuca dair çarpıcı bir örnek de veren Önder, "Biz Meclis'teyken 19 maddelik KHK iki haftada ancak geçebildi. Oysa dün 40 maddelik KHK bir saatte çıkarıldı. CHP ile güle oynaya geçirdiler" dedi.