Samsun'un Bafra İlçesi'ne “Hayırlı Anadolu Yürüyüşü” programı kapsamında giden Sinan Oğan'a esnaf ziyaretleri sırasında suikast girişimi yapıldığı iddia edildi. Oğan’ın Avukatı Kürşad Ergün, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan silahlı saldırı girişimi olduğunu duyurdu. Ergün, "Sayın Oğan'a yönelik saldırı girişimi korumaların müdahalesi sonucu engellenmiştir. Saldırı şüphelisi olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Oğan salona ilerlediği sırada silahlı bir kişi korumalar tarafından fark edildi. Şüpheli şahsa doğru yaklaşan Oğan`ın korumalarını fark eden şahıs olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Polis ekipleri tarafından kaçan şüpheli her yerde aranıyor.

Sinan Oğan konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: “Bafra`da esnaf ziyaretlerim sırasında bize suikast hazırlarken kaçtılar. Türkiye`yi bir evet hayır oylaması ile getirdikleri nokta budur. Burada anayasayı oylayacağız ama siyasetçilerin o sorumsuz açıklamaları, bize yönelik saldırıları durdurmamaları maalesef bir karanlık emele fırsat sunmuştur. Buradan Başbakan Binali Yıldırım`a sesleniyorum, sana daha önce de mektup yazdım sen sadece evet diyenlerin mi başbakanısın? Bizim can güvenliğimizi koruyamayacaksan in o koltuktan. Bunlar bizi yıldıracağını zannediyor. Bunlar bizim korkacağımızı zannediyor. Bizi hayır kampanyası yapmaktan vazgeçireceklerini zannediyor. Sizden korkan sizin gibi olsun”

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise şüphelinin yakalandığını ancak herhangi bir suikast girişiminin olmadığını söyledi.

Vali Şahin, “Sinan Oğan’ı korumakla görevli polisler şüphe üzerine bir şahsa yönelmiş, şahsın kaçması ile takibe alınmış, kurusıkı tabancayla birlikte şahıs alınmıştır. Muhasebecide çalışan arkadaşlarını ziyarete gitmiş, merak saiki ile aşağıya inmiştir. Abartıldığı gibi asla bir suikast girişimi söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”