Türkiye'de protest müziğin önde gelen isimlerinden Selda Bağcan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin HDP seçmenini hedef alan, "Yalılarında viski yudumlayıp oy veren şerefsizler" sözlerine ilişkin olarak, "Bütün aydınlar gibi, 'şerefsizler' gibi HDP’yi takdir ediyorum. Ben de o şerefsizlerden biriyim," dedi. Bağcan, cinsel tercihlerine ve LGBTİ hareketine yaklaşımına ilişkin de açıklamalarda bulunurken, "Destek konseri için çağırsalar giderim," diye belirtti.

Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak’ın sorularını cevaplayan Selda Bağcan'ın açıklamalarının ilgili kısımları şöyle:

"HDP'Yİ TAKDİR EDEN 'ŞEREFSİZ'LERDENİM"

- Bahçeli en son HDP’ye oy verenler için ‘yalılarında viski yudumlayıp oy veren şerefsizler’ diye seslendi...

Zurnanın zırt dediği yer. Politik dilin düzeyi çok düşük. Bütün aydınlar gibi, “şerefsizler” gibi HDP’yi takdir ediyorum. Ben de o şerefsizlerden biriyim. (Gülüyor) Takdir ediyorum ama oyum her daim CHP’yedir. Ne yalıda oturuyorum ne viski içkiyorum. Rakı ve şarabı çok severim. Biz eski tüfeklerin meskeni meyhanelerdir. Lokantalarda ve evlerde içilsin ama sokakta içki içilmesi hoş değil. Ben bir sol muhafazakâr olarak böyle düşünüyorum.

[...]

"ASEKSÜELİM, HALK BENİ ÖYLE GÖRÜYOR"

- Bir röportajınızda kadın erkeğin artık birbirine çok yaklaştığını, ilişkilerde biseksüaliteye doğru gidildiğini ve biseksüel olduğunuzu söylemişsiniz.

Dünyada evet ama Türkiye’de daha olmadı. Müslüman toplumlarda olmaz. Biseksüelim demedim onu uydurdular. Türkiye’de bunu diyebilecek adam anasından doğmadı daha. Ya ben böyle bir şey söyleyebilir miyim? Böyle bir şey söyleyemezsin Türkiye’de. Aforoz ederler. Özel hayatımla igili bugüne kadar hiçbir şey konuşmadım.

- Bugün konuşun öyleyse...

Aseksüel diyelim o zaman. Türkiye’de türkücüleri ana-bacı olarak görürler. Ana-bacı olduğumuz için bize seksi olmayan insanlar gözüyle bakarlar. Halk beni aseksüel olarak görüyor zaten.

- Siz kendinizi nereye koyuyorsunuz?

Çapkın. (gülüyor) Saman altından su yürütenlerdenim. Gizli yaşarım.

- LGBTİ’ye neden destek olmuyorsunuz?

Rahatsızlığımdan dolayı yürüyüşlere katılamıyorum ama gönülden destek oluyorum. Destek konseri için çağırsalar giderim.