Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bögeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütleri öncülüğünde Batman Belediyesi’ne kayyum atanmasına ilişkin halk buluşması yapmak isteyen kitleye polis saldırısına rağmen DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel’in de katılımıyla bir miting düzenlendi.

DBP Batman merkez ilçe binası önünde konuşan Tuncel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Kürde karşı işkence yapan, bütün zor ve baskı araçlarını kullanan zihniyet ile karşı karşıyayız. Bugün eğitim başladı. Biliyorsunuz 11 bin öğretmen Kürt olduğu için işten çıkarıldı. Kürtlerin bu ülkede eğitim görmesini eğitim vermesini istemiyorlar. Baskıyla, zorla Kürtlere asimilasyon politikası dayatılıyor.

‘FETÖ ASKERİ AKP İSE SİYASİ DARBE YAPTI’

“Barikat kurabilirler, buluşmamızı engelleyebilirler ama kalbimizdeki sevgiyi nasıl engelleyebilirler ki. Biz hiç normal bir coğrafyada yaşamadık. Faili meçhullerle katliamlarla büyüdük. Acıyla büyüdük. Ama aynı zamanda direniş ile büyüdük.

“Bizim yaşamımızda iki hikaye var. Biri acı diğeri direniştir. Baskı politikaları ile bizi mücadelemizden vazgeçiremezler. 90’lı yılları kat be kat aşan bir faşizm ile karşı karşıyayız. 90’lı yıllarda bile belediyelerimiz elimizden alınmadı. FETÖ, askeri darbe yaptı AKP ise siyasi darbe yaptı. Ne farkları var.

‘KENDİ KADERİMİZİ KENDİMİZ BELİRLEYECEĞİZ’

“Ne olursa olsun seçilmişlerimiz görevinin başında. Sizin muhatabınız kayyım değil belediye başkanlarınızdır. Her gün saat 09.00’da burada görevlerinin başında olacaklar. Varsa bir sorununuz kayyıma değil seçtiğiniz iradeye gideceksiniz.

“İşimiz yeni başlıyor. Daha çok çalışacağız. Ev ev, mahalle mahalle gezeceğiz. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Bunun sorumluluğunu da alacağız.”