Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Pendik İlçe binası törenle açıldı. Açılışta konuşan Sebahat Tuncel, "Mekanlarınız yoksa örgütünüzde yoktur. Mekanlar yoksa insanlarla buluşma sıkıntılı oluyor. Mahallelerde temsilcilikler açarak halkımızla temas edeceğiz" dedi.

"ROJAVA DEVRİMDİR"

Ortadoğu'nun çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Tuncel, Ortadoğu'nun kapalı bir kültüre sahip olmasından ötürü demokrasi mücadelesinin geç başladığını söyledi. Egemenlerin mevcut toplumu yönetememesinden kaynaklı Ortadoğu'da devrim sürecinin yaşandığını söyleyen Tuncel, Lenin'in "Yönetenlerin yönetemez duruma gelmesi, yönetilenlerin, eskisi gibi yönetilmek istemediği zaman devrim süreci yaşanır" sözünü hatırlattı ve Rojava'yı örnek verdi.

'TÜRKİYE ROJAVA DEVRİMİNİ BOĞMAK İSTİYOR'

"Rojava devriminin geleceği Kuzey Kürdistan'ın geleceğidir" diyen Tuncel, Türkiye'nin Rojava devrimini boğmak için El-Kaide gibi örgütleri örgütlediğini söyledi. Rojava sorununun çözümünün Ortadoğu'nun demokratikleşmesi olduğunu kaydeden Tuncel, "Bizim mücadelemiz sadece Kürtlerin özgürlük mücadelesi değil Ortadoğu'da yaşayan bütün halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesidir" dedi.

"GEZİ BİZE 'ESKİ TARZ SİYASET OLMAZ' DEDİ"

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin bir referandum olacağını söyleyen Tuncel, bunun yeni bir süreci ifade ettiğini kaydetti. "Gezi ruhunun HDK olduğunu" söyleyen Tuncel, "Gezi bize eski tarz siyaset olmaz dedi. Daha çok eşitlik, özgürlük, demokrasi ve adalet istiyoruz. Gezi'nin bize söylediği şey bu" diye konuştu. (ETHA)

Anket

Bugün seçim olsa Ak Parti oyları ne olur?