Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, belediyesine kayyum atanan Şırnak'ın Silopi ilçesinde halkla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasını ziyaret eden Tuncel ve beraberindeki heyet, aralarında Silopi belediye eş başkanlarının ve meclis üyelerinin de olduğu grupla birlikte Sanat Sokağı'na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrasında açıklama yapan Tuncel, kayyumları tanımayacaklarını belirterek, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Sebahat Tuncel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'KÜRT DÜŞMANLIĞI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI'

"AKP iktidarı Kürt düşmanlığını en üst seviyeye taşıdı. Söylemde biz Kürt düşmanı değiliz, biz terörizme karşıyız derken, aslında 7'den 70'e Kürtleri terörist görmektedir. Daha birkaç gün önce sadece Kürt eğitimcileri hiçbir sorgu olmadan, hiçbir hukuki işlem olmadan sadece Eğitim Sen'e üye oldukları için açığa aldı. Bu olsa olsa etnik temizliktir. Sadece 11 bin 500 değil yüzbinlerce insan etkileniyor. Aslında Kürde 'Okuma, öğretmen, doktor olma' diyor.

SİNOP DURAĞAN'DAKİ SALDIRILAR

"AKP döneminde olduğu kadar hiçbir dönemde Kürtler bu kadar linç edilmemiştir. İstanbul'da sadece çalışıp evine, çocuklarına ekmek götürmek isteyen bir emekçiyi diri diri yaktılar. AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın milliyetçi, tekçi, Kürtleri 7'den 70'e terörist sayan yaklaşımdır bunu yapan. Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırılara başladılar.

'KORKSAK BU MÜCADELEYE GİRMEZDİK'

"Tıpkı Şark Islahat Plan'ında olduğu gibi şimdi AKP hükümeti de yeniden bir Şark Islahat Plan'ı devreye soktu. Asimilasyon, imha politikaları şuan Kürdistan'da siyasi soykırım olarak devam ediyor. Bu belediyeler bir yıldır hizmet ödeyemiyor. Belediye başkanlarımız gözaltına alınıyor, işten çıkartılıyor. Ellerinde silahlarla gelmişler bizi korkutmaya çalışıyorlar. Korksak bu mücadeleye girmezdik.

'AKP YOLUN SONUNA GELDİ'

"Tayyip Erdoğan masayı devirdi diye bu süreç yaşandı. Sayın Öcalan yine barış konusunda ısrar ediyor. 'Devlet isterse biz 6 ayda bu işi çözeriz' diyor. Devlet buna rağmen neden barış elini tutmuyor? Çünkü mevcut iktidardakiler halkı düşünmüyor. Bu halka hesap vermekten korkuyorlar.

“İktidarda kalabilmenin yollarını kaostan, savaştan, krizden aldığını düşünüyor. Türkiye'yi uluslararası alanda itibarsız kıldılar. Kürt düşmanlığı nedeniyle Ortadoğu'da savaşın, çatışmanın merkezi haline geldi. Türkiye artık güvenli bir ülke olmaktan çıktı, güvensiz bir ülke haline geldi. AKP hükümeti yolun sonuna geldi.

'KAYYUMLA BİZİ KORKUTAMAZLAR'

"Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz görevlerinin başındadır. Halkımızı yalnız bırakmayacağız. Halkımız kayyuma gitmemelidir. Binayı işgal etmiş olabilirler, ama arkadaşlarımız bulundukları her yerde halkın muhatabıdır. Kayyumla bizi korkutamazlar. Kürt halkının iradesini kırabilecek hiçbir silah yoktur. Halkımızın muhataplığı için çalışmalarımızı en üst düzeyde devam ettireceğiz.”

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka belediyelere de kayyum atanacağı söylemlerine tepki göstererek, "Daha fazla halkın iradesini yok saymaya yönelik adım atacaklarını söylüyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan zihniyetle şuan belediyelere kayyum atayan zihniyet arasına hiçbir fark yoktur. AKP hükümeti halkın iradesini yok sayarak, gözardı ederek, seçilmişlerini görevden alıyor. Biz bu uygulamaları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Kaynak: DİHA