Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’daki Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yıldönümü vesilesiyle Şengal Ezidi Soykırımı'na değinen Tuncel, “5 bin kadın DAİŞ elinde seks kölesi haline getirilmiş. Bunu asla unutmayacağız. Ortadoğu’da DAİŞ tehlikesi Türklere, Kürtlere, Êzîdîlere dönük devam ediyor. Onların Ortadoğu’dan çıkarılması lazım" dedi.

Tuncel, “4 yöneticimiz katledildi. Eş Genel Başkanımız Kamuran Yüksek tutuklu. Hurşit Külter arkadaşımızdan yaklaşık 70 gündür haber alamıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İMRALI’DA ESİRDİR"

“AKP bu darbeyi karşı bir darbeye dönüştürmüş durumda. Ve sonrasında kendi rejimini oluşturmaya çalışıyor. AİHS askıya alınmış. Parlamento askıya alınmış durumda. OHAL’le meclis devre dışı bırakılıyor ve ülkeyi KHK’yle yönetiyorlar. DBP olarak anti demokratik uygulamaların karşısındayız. Bu politikaların Türkiye’yi felakete götürür” diyen DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Öcalan’dan 5 Nisan 2015 tarihinden beri haber alamadıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

“İmralı'da ne oldu bilmiyoruz. Oradaki komutanın da tutuklandığını biliyoruz. Ailesi ve avukatlarının görüşmesine izin verilmiyor. İmralı’da neler oluyor sorusu sıcaklığını koruyor. Bir heyetin gitmesi gerekir. Belki de basın çalışanlarının oraya gitmesi ve Sayın Öcalan’ın kendini ifade etmesi gerekir. Darbeyle mücadele edecekseniz darbeye giden yolda yaşanan sorunları çözmeniz gerekir. İmralı’da neler olduğunu anlayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu sorun Türkiye’nin sorunudur. Türkiye’nin geleceği İmralı’da esirdir." (Kaynak: ANF)