Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kürt siyasetiyle olan ilişkileri ve buna yönelik geçmiş icraatları hatırlatılınca deliye döndü. CNN Türk’teki ‘Türkiye’nin Gündemi’ programında gazeteci İsmail Saymaz, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e 1991’de Halkın Emek Partisi’ne (HEP) gönderdiği koalisyon teklifinde Kürtlere kendi kaderini tayin hakkı verilmesinin yer aldığını hatırlattı.

Bunun üzerine sinirlenen Doğu Perinçek, Saymaz’a “Bilmediğin şey hakkında konuşma. Boyuna posuna bak. Cahil bu, bilmiyor” dedi.

Kürtlere kendi kaderini tayin hakkının verilmesini Türkiye’nin birliği için söylediğini savunan Perinçek, federasyon hatırlatmasına ise “yanlış yaptık” diyerek cevap verdi.

Geçmişte yaptıkları bu hatadan döndüklerini söyleyen Perinçek, ardından Saymaz’ı provokatörlükle suçladı. Saymaz gibi isimlerin televizyonlara çıkarılmaması gerektiğini ve bir daha onunla aynı ortamda olmayacağını söyledi.

Perinçek konuşmasının devamında “Siz kimi lekelemeye çalışıyorsunuz?” dedikten sonra yeniden Saymaz’a dönerek, “Seninle hiçbir toplantıya katılmayacağım. Seninle yan yana, karşı karşıya hiçbir yerde oturmayacağım. Senin hiçbir özrünü de kabul etmiyorum. Telefon edip üç defa özür diliyorsun” dedi.