CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Sarıgül de aday olsun, seçimlere renk gelsin. Yeter ki rantçılar gitsin" dedi.

İstanbul'da görev yapan CHP muhabirleriyle Etiler'deki bir restoranda iftar yemeğinde bir araya gelen Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'un bazı ilçelerinde sosyal hayatın belli bir saate bittiğini savunan Tekin, "Sultanbeyli, Ümraniye ve Pendik'te oturan vatandaşlar neden

Kadıköy'e gelsin. Buraları da cazibe mekanı haline getirmek lazım" dedi.

Tekin, Gezi Parkı olaylarının etkisinin ülkenin her yerine yansıdığını belirterek, "Gezi'yle beraber Başbakan'ın dediklerini hiç kimse dikkate almadı.

Hepimiz Anadolu çocuğuyuz. Yüz kişinin bir kadına saldırması olayı doğru değil. Türkiye'de 3 kişi yalnız birine saldırmaz. Bu olayın delillerini ortaya koyamadılar" diye konuştu.

Hükümetin izlediği iç ve dış politikayı eleştiren Tekin, AK Parti'nin çözüm sürecinde bir yol haritası olmadığını iddia etti. Tekin, her gün özgürlüklere müdahalede bulunulduğunu öne sürerek, "Üniversitelere polis bakacak, meydanlarda açıklamalara izin verilmiyor. İktidardan bize bir kağıt çıkarmasını rica ediyorum. Ona bakıp yaşamımızı sürdürelim" dedi.

CHP'nin yerel seçimlerde aday sorunu bulunmadığını, zamanı geldiğinde adaylarını açıklayacaklarını kaydeden Tekin, kendisinin aday adayı olmayacağını söyledi. Tekin, "Partim görevlendirirse bir şey diyemem. Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Sarıgül de aday olsun, seçimlere renk gelsin. Yeter ki rantçılar gitsin" şeklinde konuştu.