Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül düzenlenen törenle halefi Hayri İnönü’ye makamı devretti. Devirden önce Sarıgül, mesai arkadaşlarına ve partililere hitaben bir açıklama yaptı.

Şişli Belediye Başkanlığı binası önünde düzenlenen devir-teslim törenine Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül, Şişli Belediyesi'nin yeni belediye başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediyesi'nin yeni başkanı Murat Hazinedar ve partililer katıldı.

Belediyedeki çalışma arkadaşlarına veda eden Mustafa Sarıgül, "Bütün çalışma arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Bütün çalışma arkadaşlarımın çocuklarıyla, aileleriyle mutlu ve huzurlu olmalarını Allah'ımdan diliyorum" dedi. Sarıgül, veda konuşması yaptığı sırada belediye çalışanları ve partililer gözyaşlarına hakim olamadı.

"SEÇİMLER, DEMOKRASİ TARİHİNE ŞAİBELİ OLARAK GEÇECEKTİR"

Devir-teslim konuşmasında yerel seçimde şaibe olduğunu ve oyların tekrar sayılması gerektiğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Meydanlarda, sokaklarda gördüğümüz sevgi, sandığa yansıdı; ama sandıklarda ne yazık ki yüzde 3 ve yüzde 4 oyumuzun heba edildiğini sizler de biliyorsunuz. Buradan bir kez daha iktidara sesleniyorum. İstanbul'da bu seçimlerin üzerinden şaibeyi kaldırmak istiyorsanız, demokrasinin tam olarak tecelli etmesini istiyorsanız, madem ki yüzde 7'lik bir oy farkınız var; o zaman lütfen CHP'nin yapmış olduğu itirazlara siz de destek verin. Fazla uzun olmaz, 3 günde o sandıklar yeni baştan sayılır. Aksi takdirde seçimler, demokrasi tarihine şaibeli olarak geçecektir" diye konuştu.

"OY VE ÖTESİ, BU SEÇİMİN KAHRAMANI OLAN SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR"

Mustafa Sarıgül,  "Hayatında ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren binlerce yurttaşımız oldu. Onların da umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağız. Sandıklarımıza sahip çıkan gençlerimize, sandıklarımıza sahip çıkan binlerce yurttaşımıza özellikle ne kadar teşekkür etsem azdır. Türkiye'nin her noktasından İstanbul'a gelip seçim çalışmalarımıza katılan binlerce yurttaşımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Özellikle 'Oy ve Ötesi'. Bu gençleri tanımak istiyorum. Bu gençlerle daha yakın olmak istiyorum. Oy ve Ötesi, benim için bu kampanyada en önemli sivil toplum kuruluşu olmuştur. Oy ve Ötesi, hiçbir çıkar gözetmeden, koltuk menfaati gözetmeden, yurttaşlık bilinci içerisinde sandıkları bismillah diyerek, ellerinden geldiği kadar korumaya çalışmışlardır. Oy ve Ötesi, bu seçimin kahramanı olan sivil toplum kuruluşudur" ifadesini kullandı.

"BENİM ÜÇÜNCÜ EVLADIM ŞİŞLİ"

Sarıgül, "15 yıl kolay bir olay değil. Zaman zaman beni sinirli gördünüz, zaman zaman mutlu gördünüz, zaman zaman düşünceli gördünüz. Ama sizin yaptığınız çalışmalar, yerel yönetimlerde 'Şişli model' olarak tarihe geçti. Benim 2 tane evladım var; ama üçüncü evladım Şişli. Bugünden sonra nerede olursam olayım, hangi görevde olursam olayım, hangi makamda olursam aklım her zaman Şişli'de olacak. Şişli'nin başarısı için canla başla, 24 saat ayırırım. Bunun nedeni şu, Sarıgül varsa önce Allah'ımın sonra da Şişlili yurttaşlarımın sayesinde var" diye konuştu.

"BU MÜHÜR, YURTTAŞLARIMIZIN TAKDİRİ"

Şişli Belediye Başkanlığı mührünü Hayri İnönü'ye teslim eden Mustafa Sarıgül, "Yerel yönetimlerde şişli modeli gerçekten bir Türkiye markası oldu. Bu markada bu mührün çok önemli bir katkısı var. Bu mühür, bana ait olan bir mühür değil, bu mühür demokrasi, bu mühür yurttaşlarımızın takdiri. Şişlimizin bu güzel başarılı mührünü, özgürlük ve demokrasi mührünü değerli çalışma arkadaşım, değerli dostum Şişlimizi çok üst noktalara taşıyacağına inandığım, sevgili dostum Hayri İnönü'ye büyük bir sevgiyle takdim ediyorum" diye konuştu. Belediye başkanlığı mührünü alan İnönü, Sarıgül'e Şişli ilçesine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

"ŞİŞLİ'DE 'MUSTAFA SARIGÜL MARKASI' DEVAM EDECEKTİR"

Mührü aldıktan sonra konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Şişli Belediye Başkanı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sayın Sarıgül'ün evladım diye emanet ettiği Şişli'yi biz de evladım diye sarılacağız. Aynı sevgi ve şefkati göstereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Şişli'de Mustafa Sarıgül markası ve Şişli modeli devam edecektir." dedi.

‘İKİ KİTAP YAZACAĞIM’

Önümüzdeki günlerde iki kitap yazacağını aktaran Sarıgül, “Kitaplardan birincisi ‘Yerel yönetimlerde Şişli modeli’ olacak. Diğeri ise ‘Nasıl bir mücadele verdim? Yol haritamız ne olacak?’ bunların anlatıldığı kitap olacak.” şeklinde konuştu.  

Açıklamanın ardından Sarıgül makamına geçerek belediyenin mührünü Hayri İnönü’ye teslim etti. Hayri İnönü de Sarıgül’e bir plaket hediye etti. Sarıgül’ün ayrılmasıyla birlikte, belediyenin çalışanları gözyaşlarına hakim olamayarak duygulu anlar yaşandı. (Hürriyet)