CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, yazılı bir açıklama yaparak kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini  söyledi.

Sarıgül, “CHP olarak 2015 seçimlerine Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde hazırlanmalıyız” dedi.

Kendisi ile ilgili çıkan haberlere ve yorumlara cevap verme niteliğinde bir açıklama yapma gereğini duyduğunu belirten Sarıgül, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, son gelişmelerden sonra büyük bir sorumluluk örneği gösterdi. Özeleştiri yapmak, değerlendirmek ve yenilenmek için olağanüstü kurultaya gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Duruşumla ilgili olarak üç konuyu CHP’liler ve kamuoyu ile paylaşmak isterim” diyen Sarıgül, şunları söyledi:

“CHP olarak 2015 seçimlerine Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde hazırlanmalıyız. Kurultay sürecinde, Sayın Kılıçdaroğlu’na tam desteğimi vereceğim. Kurultay sonrası da, CHP’ye enerjimi, siyasi tecrübemi arkadaşlarımla beraber sunacağım.

Çok özel bir dönemden geçen ülkemizin mutlu yarınları için hiçbirimizin kişisel makam, konum, sıfat talepleri olamaz. Partimizde aktif bir görev beklentisi içinde olmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na destek vereceğim. Gün; kişisel makam, konum, sıfat hesabının yapılacağı gün değildir. Gün; çocuklarımızın güvenle yaşayacağı demokratik bir Türkiye için büyük bir seçim hazırlığına başlamamız gereken gündür.”

(Taraf)