Başbakan Erdoğan, havalimanın açılışından sonra apronda verilen iftar yemeğine katılıp, 28 Aralık 2011 gecesi Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin bazı yakınları ile bir araya geldi.

Aileler önce Başbakan’la biraraya gelmek istemedi ancak BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın araya girmesiyle görüşmeyi kabul etti.

Başbakan Erdoğan ile iftar yemeğine Uludere'de ölen Mehmet Tosun'un babası Zeki Tosun, Nadir Alma'nın babası Sadık Alma, Yüksel Ürek'in annesi Emire Ürek, Erkan Encü'nün annesi Emek Encü, Serhat Encü'nün kardeşi Veli Encü, Adem Ant'ın babası Reşit Ant katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Uludereli aileler, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı.

Aileler adına konuşan Veli Encü ile Zeki Tosun, Başbakan Erdoğan'dan ölen çocukların faillerinin bulunmasını istediklerini söyledi.

Zeki Tosun, "Memnun kalmak gibi bir şey söylemek istemiyoruz. Sonucu bekliyoruz. Başbakan kendisi açıklama yapacak. Biz açıklamayı ona bırakıyoruz. Başbakanla sadece çocuklarımız için konuştuk. 1.5 yıl oldu. Çocuklarımıza yapılan katliamla ilgili her zamanki gibi Başbakan'dan, Adalet Bakanı'ndan adalet istedik. Adaleti yine de istiyoruz. Türkiye için, Roboski (Ortasu Köyü) için her zaman adalet arayışı peşindeyiz. Çocuklarımızın faillerinin bulunmasını istedik. Dosyamızın üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmasını istedik. Genelkurmay'a gönderilen Roboski raporunun geri iade edilmesini ve yeniden gözden geçirilmesini istedik. Bunları Başbakan'a söyledik. Başbakan da ‘elimizden geleni yapacağız’ dedi  ve sabırlı olmamızı istedi. Ölenler için üzüldüğünü söyledi. Bizim kadar üzüldüğünü söyledi" dedi.