Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin genel merkezinde yapılan Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuştu.

Kadınları yerel seçimde aday olmaya davet eden Buldan, "Söz veriyoruz, kayyumlar kadınların eliyle gidecek ve o koltuklara kadınlar oturacak" dedi.

Kadınlardan korkuyorlar. Tek adam erkek rejimi, kadının siyasetinden, direniş kararlılığından, değişim gücünden korkuyor. Çünkü onları durduracak tek güç kadın gücüdür. Bunun için kadın siyasetine bir darbe yapılmıştır. Kadın kurumları kapatılmış, eşbaşkanlık sistemimiz hedef alınmıştır. Kadına yönelik şiddet ve baskı yöntemlerinin arttığını her geçen gün görüyoruz. Sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde, evlerinde kadınların şiddetle, baskıyla, tecavüzlerle karşı karşıya kaldığı bir yerde kadınlar bir araya gelmeli ve bu düzene dur demelidir.

Seçim dönemleri bizler için bir araçtır. Katıldığımız bütün seçimlerde erkek siyasetine kadınların restini çektiğini biliyoruz. Kadın ittifakı ile kazandık. Kadınlar 24 Haziran seçimlerinden başarı ile çıkmıştır. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. HDP yine güçlü kadın katılımı ile seçimlere hazırlanacak. Kimse bunu rutin bir seçim olarak ele almasın, kadınlar yerellerden merkeze yürüyecektir. Kadınların güç birliği, kadın iradesini zaferle sandıktan çıkaracaktır.

KAYYIMLAR KADINLARIN ELİYLE GİDECEK O KOLTUKLARA KADINLAR OTURACAK

Kadınların elde ettikleri zafer kayyumların hukuk dışı varlıklarının, yolsuzluklarının sonu olacaktır. Kayyumların belediyelerimizin olduğu yerlere atandıkları günden itibaren en fazla kadın kurumlarını kapattığını biliyoruz. Kürt halkının değerlerine hakaret ettiler,
Kürtlerin kazanımlarını yerle bir etmeye çalıştılar. Söz veriyoruz, kayyumlar kadınların eliyle gidecek ve o koltuklara kadınlar oturacak.

Biz kadınlar ölüm siyasetine karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, tekçiliğe karşı çoğulculuğun öncüleriyiz. Bütün alanlarla el ele, omuz omuza güç birliği ile bir kez daha haykırmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlara çağrımdır yerel seçimlerde herkes aday olsun, kadınların gücünü bir kez daha ortaya koymaya çağırıyoruz. Kadın arkadaşlarımı  başta belediye eşbaşkanlıkları olmak üzere, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklarda siyaset yapmaya davet ediyoruz. Kadın arkadaşlarımızı özgürlüklerine birlikte kavuşturacağız, tecridi hep birlikte kıracağız.