HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara’da 13 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin Meclis’te yaptığı açıklamadaki iddialarına yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklaması şu şekilde:

Bugün Meclis Genel Kurulu’ndaki Garê’ye ilişkin görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı, ismimi kullanarak, alıkonulan bir askerle ilgili, bir AKP milletvekiline “Biraz misafir edecekler. Bırakacaklar” dediğimi iddia etmiştir.

Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır, saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır.

Olayın doğrusu şöyledir:

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı. Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi. Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim.  Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık’a “Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundum.

Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

“HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkındaki "İşte Öznur Şalık'ın (AKP Milletvekili) yüzü burada. Bu çocuklar kaçırıldığı zaman siz Pervin Buldan'ı aradınız mı aramadınız mı? Peki Pervin Buldan grup başkanvekili dedi ki 'Bunlar gelsin, bunları getirelim.' Dedi ki 'Bakacağım. Onlar mı kaçırmışlar.' Dedi ki 'Biraz misafir edecekler. Sonra bırakacaklar"