Abdullah Öcalan'ın gönderdiği belirtilen mektubu BDP'ye ulaştı.

Öcalan'ın İmralı Adası'nda BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile görüşmesi ardından Avrupa, Kandil ve BDP'ye 3 mektup göndereceği belirtilmişti.

Söz konusu bilginin ardından sabah saatlerinde BDP'ye gönderilen mektup Ankara'ya ulaştı.

ANF’nin haberine göre, Öcalan'ın BDP'ye gönderdiği mektup BDP'lilerin eline ulaşırken, BDP PM ve MYK üyelerinin toplanarak mektubu değerlendireceği bildirildi.

2-3 HAFTA SONRA DEMİRTAŞ NE AÇIKLAYACAK?

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın dün söylediği '2-3 hafta içinde açıklama yapılacağı' sözleri üzerine Altan Tan'a canlı yayında Demirtaş ne açıklayacak sorusu sorulmuştu.

İşte Tan'ın bu soruya verdiği yanıt:

 “Sayın Öcalan, bütün bu konuştuklarımız ve daha ötesi, düşündüklerini, planladıklarını ifade eden, 3 konuyu içeren 1 mektup gönderecek. Birinci başlık genel bir değerlendirme, ikinci başlık yol haritası, üçüncü başlıkta demokratik ilkeler..."

1-2 gün içinde İmralı'dan, Abdullah Öcalan'dan bir mektup gelecek. Bu mektubun ardından BDP görüşlerini belirleyecek. Bu süreçte Kandil, Avrupa kendi görüşlerini bildirecek.

Biz de bu değerlendirmeleri İmralı'ya bildireceğiz. Bu süreçte yaşananlar ve alınacak kararlar 2-3 hafta sonra açıklanacak. Süreci uzatmayacağız en geç iki hafta içinde sonuca ulaştıracağız.”

Tan, mektubun, Kandil, Avrupa ve BDP’ye iletileceğini ve sonraki görüşmede gelecek tepkilere göre Öcalan’ın değerlendirme yapacağını dile getirdi.

ATEŞKES OLACAK MI?

PKK'nin sınır dışına çıkması ve silahların bırakılmasına ilişkin bir takvimin olup olmadığı sorulan Altan Tan, silahlarla ilgili yol haritasını Öcalan'ın mektubunda çizeceğini söyledi ve ekledi:

"Türkiye, demokratikleşirken Kürtler de hissesini alacak. PKK de kademeli olarak çekilecek.

PKK'nin ne karar vereceği PKK'yi ilgilendirir. Öcalan'ın vurguladığı demokratik Türkiye olması gereği. Yollayacağı mektupta detayları izah edecek. Yol haritası yazacağı mektupta belli olacak."