Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kendisinin de içinde bulunduğu 8 milletvekili hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili açıklama yaparken arkasında uzun namlulu bir silaha ait mermi bulundu.

 

BDP tarafından Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ekoloji ve Yerel Yönetimler' konferansına katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konferans sonrasında toplantı salonu dışında gazetecilerle bir araya geldi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kendisi ile beraber 8 kişi hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM'ye gönderilmesini değerlendiren Selahattin Demirtaş, ”Bizim açımızdan hiçbir hukuki değeri olmayan ve hukuki bir metin olmaktan öte siyasi bir metindir. Siyasi bir yaklaşımdır önceki fezlekeler gibi, tutuklamalar gibi, tümüyle siyasidir” dedi.

 

Demirtaş, “Kürt sorunu bitmiştir” diyen bir Başbakan’la konuşacak bir şeylerinin olmadığını söyleyerek, Erdoğan’ı Diyarbakır ziyaretinde protestoya çağırdı. Demirtaş, AKP’ye oy vermiş Kürtlere de seslenerek, “Rica ediyoruz. O teşkilatlardan kurtulun. Sizlere özgürlük vadeden bir parti yok. Kendi iktidar hırsı için çalışan bir anonim şirket var” dedi.

 

Demirtaş'ın arkasında konuşma yaptığı sırada uzun namlulu silaha ait bir mermi bulundu. Hareketlilik yaşanması üzerine arkasına dönüp mermiyi fark eden Demirtaş, bu tür tehditlere kulak asmadan yollarına devam edeceklerini söyledi. Demirtaş, "Bence yanlış kişileri yanlış yöntemlerle tehdit ediyorlar. Gerçekten de bunlardan korksaydık herhalde bu siyasetin içinde olmazdık, bu acizliktir. Ama Başbakan nelere yol açtığını görmelidir. Bizi her gün kalleşlikle, katillikle suçlayan Başbakan böyle bizi hedef gösteriyor. Ben kendi şahsım ve arkadaşlarım adına şunu söylüyorum ki, bu tehditlerle geri adım attıracağınız tek bir BDP'li bulamayacaksınız. Bu tür tehditler sadece tehdit edenlerin ucuzluğu ve çirkinliğini gösteriyor" dedi.

 

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise yaptığı açıklamada, yollarına devam edeceklerini söyledi. Kışanak, "Kargadan korkan darı ekmez. Biz bu devletin kirli yüzünden, derin komplolarından korksaydık bu mücadeleye başlamazdık. Yolumuza devam edeceğiz, bildiklerini arkalarına koymasınlar. Bizim bildiğimiz bir tek şey var, onurumuza ve direnişimize sahip çıkmaktır. Onların bildiği binbir kirli yol vardır, ama onların hepsi onurlu mücadelenin karşısında yenilmiş politikalardır" şeklinde konuştu.

 

Bulunan merminin adli mercilere intikal ettirilmesi için BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından bölgeye avukat çağırıldı. Merminin BDP avukatları aracılığıyla ilgili yerlere iletileceği belirtildi.

 

Daha sonra ANF'nin edindiği bilgilere göre hareketli anların yaşanmasına neden olan bu merminin bir gazeteciye ait olduğu ortaya çıktı. Yerel bir gazetede çalışan gazetecinin, barutu çıkarılmış mermiyi cebinde taşıdığı ve cebini karıştırırken merminin yere düştüğü ileri sürülürken, söz konusu gazeteci konuyu BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'a anlattıktan sonra konuya ilişkin karakola gidip ifade vereceği öğrenildi.