NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO’da bloke ettiği belirtilen askeri planlara ilişkin açıklamasında, görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Stoltenberg, “Dün gece bu sorunu Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştüm. Konuştuğumuz bu dakikalarda sorun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Stoltenberg, ABD’nin YPG, PYD ve PKK’nin tehdit olarak yer aldığı bir plana karşı çıkması üzerine, Türkiye’nin de NATO’nun Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planını onaylamamasıyla ortaya çıkan sorunun çözümü için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Londra’daki NATO Liderler Zirvesi’nden önce gazetecilere konuşan Stoltenberg, Baltık ülkeleri ve Polonya dahil tüm müttefikleri korumak için uygulamada olan planlar bulunduğunu söyledi.

Stoltenberg,  “Bunun da ötesinde sadece planlarımız yok askeri güçler de var. Tarihimizde ilk kez Baltık ülkelerini korumak için sahada savaşa hazır kuvvetler var” dedi.

Savunma planlarının güncellemesine ilişkin soruna çözüm bulunacağı konusunda emin olduğunu kaydeden Stoltenberg, “Dün gece bu sorunu Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile de görüştüm. Konuştuğumuz bu dakikalarda sorun üzerinde çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Reuters haber ajansı geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürt güçlerine karşı yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle NATO ortaklarıyla yaşadığı fikir ayrılığı sonucunda ittifakın Baltıklar ve Polonya’ya yönelik savunma planını reddettiği duyurmuştu.