CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediğini açıklamasının ardından birer açıklama da Gürsel Tekin ve Mustafa Sarıgül’den geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin '2019'da CHP'nin İBB adayı olacak mısınız?' sorusunu yanıtladı. Tekin Gazete Damga'dan Mehmet Mert'e şu açıklamayı yaptı: “Bizim aday yarışı içinde olmamız mümkün değil. CHP'de at yarışı gibi Ahmet mi, Mehmet mi aday olacak süreci hoş olmaz. Herkesin umutla baktığı CHP için bu tutum hayal kırıklığı olur. Eğer partim; 'Sana bir görev düşüyor' derse o görevi alırım, aday olurum. Ama arkadaşlarımla kavga ederek bir yere gelmek taraftarı değilim. Bakın Adana'yı, Mersin'i, Denizli'yi bu parti içi rekabet dolayısıyla kaybettik. Bu süreçte parti içinde ben değil biz demek lazım.”

BİR AÇIKLAMA DA SARIGÜL’DEN

İstanbul Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 2019 yerel seçimleri için yeniden aday olacağını açıkladı. Sarıgül, 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olacağını açıklarken, nereden aday olacağına ilişkin soruya, "Seçimlerde yurttaşlarımızın takdiri ne olur, beni nerede görmek isterlerse orada olurum. Yıllardan beri siyasi çalışmaların içerisindeyim. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün çalışmalarıma özen gösterdim. Bugünden sonra da nereye gideceğimizin kararını bizim yaptığımız çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu gösterir. Yurttaşlarımız bizi nerede görmek isterse o noktada onlara hizmet etmek istiyorum” diye yanıt verdi.

(Kaynak: CNN Türk, Gerçek Gündem)