Cumhuriyet gazetesi bugün, MİT’e ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

HABERİ YAYINLAYAN SİTELERE ERİŞİM ENGELİ KARARI

Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı görüntülerin haberini yayınlayan sitelere, Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatılarak yayın yasağı konulması istendi. Başsavcılığın açıklamasında “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ile “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarından söz konusu yayınları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Başsavcılığın, internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesi talebi de kabul edildi. Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, içeriklerin yayından çıkarılmaması durumunda söz konusu internet sitelerine erişimin engellenmesine karar verileceği uyarısı yapıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da hakkında daha önce yayın yasağı kararı verilen olayı haberleştiren gazete ve bu çerçevede yayın yapan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Biz de Demokrat Haber olarak, kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberi sitemizden kaldırmak zorunda kaldık.