1 Mart'tan itibaren 9 bölgede 9 büyük miting yapılacağını ve bunların ilk üçünün 'Bayrak, Türkiye ve Ülkem' adıyla olacağını duyuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye parti içinden eleştiri geldi.

Milliyetçi çizgide yayın yapan Yeniçağ gazetesi, MHP’de Bahçeli tarafından tasfiyeler yapıldığını öne sürdü. Gazete, konuya dair bir haber analizi yayımladı. 

Muğla ve Çankırı teşkilatlarının ardından Konya ve Sakarya’nın kapatılmasına neden olarak Bahçeli’yi gösteren Yeniçağ  "Devlet Bahçeli kongrede rakibi olan Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatlarının kapısına kilit vurdu," dedi.

"MHP'DE BAŞLATTIĞI TASFİYE, KIYIMA DÖNÜŞTÜ"

Gazete, "Bahçeli’nin MHP’de başlattığı tasfiye, kıyıma dönüştü. Muğla, Çankırı’dan sonra Edirne, Konya ve Sakarya teşkilatları da kapatıldı," derken, haberi "MHP’de büyük tasfiye" başlığıyla yayımladı. Haber analizinde, "tasfiye operasyonunun şahıslarına değil MHP’nin birlik beraberliğine büyük zarar verdiği" söylendi.

"GENEL MERKEZ YANLIŞ HESAPLAR İÇİNDE"

MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, "Böyle birlik, beraberlik içerisinde olmamız gereken bir zamanda, görevden alınmalar partimiz açısından bana göre hoş değil" derken, MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise, konuyla ilgili olarak, Genel merkez yanlış hesaplar içindedir. Ülkede iktidar olmak yerine partide iktidar olmayı tercih etmişlerdir", dedi.

"YAPILANLAR, POLİTİK BİR İSTİBDAT DÜZENİNİ ANDIRIYOR"

Görevden alınan bir diğer MHP'li, Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın da, "Yapılanlar, bir politik istibdat düzenini andırır uygulamalardır," görüşünü dile getirdi.