Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Ayasofya'da kılınan cuma namazında okuduğu hutbeden dolayı tepkiler gelmeye devam ediyor.

MHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Erbaş'ın sözlerini  ‘Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine düşmanlık’ olarak değerlendirdi.

MHP'li Çetin, “Atatürk’ümüze; dua etmesi gerekirken. ‘Lanet’ okuyorsa… ’Paralel yapılanma’ kriptoları Lawrence’lere mi dönüşüyor…” dedi.

Çetin konuya ilişkin açıklamasında, "Ayasofya'da Cuma Hutbesinde ‘lanet' okunması… Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine düşmanlıktır. Milli Kurtuluş savaşıyla bağımsızlığımızın kazanımına liderlik yapmış Atatürk'ümüze; dua etmesi gerekirken. ‘Lanet' okuyorsa…'Paralel yapılanma' kriptoları Lawrence'lere mi dönüşüyor "ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş'ın, “Ayasofya'nın cemaatine kavuşması için canla, başla emek veren büyüklerimize selam olsun. Bu kadim mabet alemlerin Rabbi olan Allah'a kulluğun ifadesidir. Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözlerine tepkiler sürüyor.