MHP Çanakkale Bozcaada İlçe Başkanı Halil İbrahim Öksüz ve yönetim kurulu referandumda 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

MHP Bozcaada teşkilatı tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’nin parlamenter demokrasi geleneğini bir kenara bırakıp, ‘tek adamlık’ hedefine ortak olmak veya katkı sağlamak kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verildi.

İlçe başkanı Halil İbrahim Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, “Bizlere Cumhuriyeti oylatmak isteyenler bilmelilerdi ki, Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı topraklardan Çanakkale'den, Bozcaada' dan ulusal bütünlük, kardeşlik, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük çıkacaktır” diyerek getirilmek istenen anayasa değişikliğinin Türkiye ve halkına hiçbir yarar getirmeyeceğini ifade etti.

MHP Bozcaada İlçe Başkanlığı aynı zamanda açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti'nden aldığı yegane güç ve kararlılıkla, üniter devlet yapısına sahip çıkacak, 16 Nisan da yapılacak referandumda "Hayır" diyerek ulusal egemenliği yeniden tesis edecektir. Bu yöndeki inancımız tamdır. Cumhuriyet; Çanakkale savaşlarıdır. Samsun’dur Amasya’dır. Erzurum’dur. İnönü’dür... Kurtuluştur. Onun için, Cumhuriyet’ten ödün vermemiz asla ve asla düşünülemez.” denildi. (Mustafa Dermanlı / Bozcaada)