İstanbul’da, İYİ Parti Maltepe İlçe Başkanı Vedat Çakıroğlu, ilçede MHP’li aday Ahmet Baykan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Bunun üzerine açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, Çakıroğlu’nun görevden alındığını duyurdu.

Artı Gerçek’in haberine göre, Vedat Çakıroğlu, siyasi partilerin ilçe seçim kurullarına, belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarını bildirdiklerini hatırlatarak “Görünen o ki Maltepe’mizde seçilme yarışı MHP adayı Ahmet Baykan ile CHP Maltepe adayı Ali Kılıç arasında geçecektir” dedi.

‘LİSTE HDP’YLE BİRLİKTE HAZIRLANDI’

Ali Kılıç’ın partisinin desteğini alamadığını ve meclis üyeleri listesini HDP’yle birlikte hazırladığını iddia eden Çakıroğlu, şunları söyledi:

“CHP adayı Ali Kılıç, partisinin desteğini alamamış, partilileri tarafından haksız mal edinme söylentilerine muhatap olmuş ve 39 trilyon lira borçla devraldığı Maltepe Belediyesi’ni 568 trilyon borç içine sokmuştur. Bugün ise Maltepe İlçe Seçim Kurulu’na verdiği belediye meclis üyesi aday listesini HDP ile birlikte yapmıştır. Diğer aday Ahmet Baykan, Maltepe’de partiler üstü bir kişiliktir ve yıllarca devlet hizmetinde bulunmuş tertemiz bir Maltepeli’dir. Ahmet Baykan, Maltepe’de, İYİ Parti, MHP ve vatansever her CHP’linin adayıdır. Bizim kefaletimize ihtiyacı yoktur ama yine de kefiliyiz. Reyimiz, desteğimiz, kalbimiz Ahmet Baykan’ladır.”

KAVUNCU: CHP ADAYINI DESTEKLEYECEĞİZ

Bunun ardından, yazılı açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, Vedat Çakıroğlu’nun görevden alındığını belirtti.

Çakıroğlu’nun ifadelerinin İYİ Parti’yi temsil etmediğini aktaran Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için kurduğumuz ‘Güç Birliği’ çerçevesindeki çalışmalarımız İstanbul, Maltepe’de devam etmekte olup bu kapsamda CHP ile imzalamış bulunduğumuz protokol gereği Maltepe’de CHP’nin adayını destekleyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha önemle duyururuz.”