Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

Mersin'de Devrimci Parti üyeleri, cenazesi 52 gündür ailesine teslim edilmeyen ve sınırda bekletilen Aziz Güler ile Silvan'da yaşanan olaylara dikkat çekmek için DHA Mersin bürosunu işgal etti.

Mersin'de Devrimci Parti üyesi 6 genç , IŞİD’le savaşmak için gittiği Rojava'da yaşamını yitiren Aziz Güler'in cenazesinin 52 gündür ailesine teslim edilmemesini ve Silvan'da yaşanan olayları protesto etmek için Doğan Haber Ajansı (DHA) Mersin bürosunu işgal etti. Öğle saatlerinde Silifke Caddesi üzerinde ki DHA bürosuna gelen 6 genç büronun penceresinden "Silvan'a ses ver, Aziz Güler'i unutma" pankartı astı. Sık sık "Aziz'i unutma unutturma", "Silvan halkı yalnız değildir" sloganları atan gençlerin işgal eylemi yaklaşık 2 saat sürdü.

Eylemi sonlandırmak için olay yerine gelen polis amirleri ile eylemciler arasında zaman zaman gerginlik oluşurken, eylemin sonlandırılması için taraflar arasında uzun süre diyalog yaşandı.

Silvan'daki ablukanın kalkmasını ve Aziz Güler'in cenazesinin ailesine teslim edilmesini talep eden eylemcilere çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Çevik kuvvet polisleri tarafından yaka paça gözaltına alınan 1'i kadın 6 genç sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan gençlerin isimleri şu şekilde: "Sibel Yalçın, Mert Doğruluk, Ozan Derviş, Halil Kahraman, Yusuf Gözen, Nihat Pehlivanoğlu."