Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Ceyhan İlçe Örgütü'nün 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldı. Beştaş, kongrede yaptığı konuşmada dün Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile hakkında fezlekesi olan vekillerin dokunulmazlıların kaldırıldığı geçici anayasa maddesi değişikliği üzerinde durdu.

Meral Danış Beştaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"94'te Orhan Doğan ve diğer arkadaşlarımızı Meclis'te yaka paça gözaltına alarak, tutukladılar. Erdoğan o dönem bu yaşanan olaya ilişkin 'Yanlış yapıldı, AB'ye giriş sürecinde önümüzde bir engel olur' demişti. Ama şuan kendi eliyle o yanlışı yapıyor.

"Saray'a karşı tek muhalefet partisi HDP’dir. HDP’nin siyasetini yasaklamak, çatışma ortamını daha da derinleştirecek.

"Bugüne kadar HDP'yi AKP'nin destekçisi olarak suçlayan CHP, AKP'yle beraber HDP'yi Meclis dışına atma yasasını onayladı.

"20 Mayıs tarihi önemli bir tarihtir. AKP, CHP ve MHP darbeyi Meclis'ten geçirdi. AKP, Başkanlık sistemini bizleri tutuklayarak, katliamlar yaparak getireceğini sanıyor. Ama bilmiyor ki karşısında her türlü saldırıya direnerek cevap veren bir halk vardır. Bu halka 'gelin siyaset yapın' diyenler, bugün bu halkın iradesini Meclis'ten atıyorlar. Onların savcılarının karşısında ifade vermeye gitmeyeceğiz ve ifade vermeyeceğiz."