CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, çeşitli gazetelere, internet sitelerine, televizyonlara “Ankara’da Alevi evlerini işaretleyenler Alevi çıktı” ve “Mamak'taki bu işaretler Gezi eylemcilerinden” gibi başlıklarla yansıyan haberlerin doğru olup olmadığını İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sordu.

Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Mamak’ta “Alevilere Ölüm” yazısını yazanların “kanlı bir terör örgütünün mensupları olduklarının anlaşıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar ve bu açıklamalar medyada geniş yer bulmuştu.

GENÇLER “BİZ YAPMADIK” DİYORLAR!

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e yazılı olarak sorduğu sorularda, gözaltına alınıp, yazılı ifadelerinden sonra serbest bırakılan A.M.Ü., S.D.’nin polisteki “Şüpheli İfade Tutanağı” kayıtlarında “yazılama olayını kesinlikle kabul etmiyoruz” dediklerine ve “Aleviyiz” diye bir ifadelerine rastlanmadığına dikkat çekerek, “eğer bunlar doğru ise haber ajansları ve haber siteleri hangi kaynağa göre “Ankara'da Alevi evlerini işaretleyenler Alevi çıktı”, “Mamak'taki bu işaretler Gezi eylemcilerinden” ve “Bildik Provokasyon” başlıkları ile haber yapmışlardır? Bu bilgileri nerden almışlardır” diye sordu.

TERÖRİSTLERSE NİÇİN SERBESTLER?

Serindağ, İçişleri Bakanı Güler’e ayrıca “sanıkların Gezi eylemlerine katıldıkları söylenmektedir. Sanıkların Gezi eylemlerine katıldıkları nasıl tespit edilmiştir, kaldı ki Gezi eylemlerine katılmak suç mudur?” diye de sorarken, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddiasındaki gibi eğer bu kişiler “kanlı bir terör örgütü üyesi” iseler nasıl ve hangi gerekçeyle serbest bırakılmışlardır?” diye de sordu. (Deniz Güneş / Demokrat Haber)