TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın 5 milyon liralık yeni makam aracı iddiasına yanıt  verdi.

Basın mensuplarının makam aracı ile ilgili sorusunu yanıtlayan İsmail Kahraman, TBMM Başkanı, Başbakan ve bakanların da makam araçları olduğunu söyledi.

Kahraman, "2012 tarihli Mercedes makam aracımız iyice 'beni bırak' dedi. Tamircinin adresini almış hep orada git gel, git gel. Yeni araba lazım. Meclis Başkanlığı almadı, Başbakanlık tahsis etti" dedi.

Kahraman, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TBMM Başkanı Kahraman, şunları kaydetti:

"2012 tarihli Mercedes makam aracımız iyice 'beni bırak' dedi. Tamircinin adresini almış hep orada git gel, git gel. Yeni araba lazım, yenilenmesi lazım. Tabii bir işlem. Makam aracı olacak ve TBMM'nin, Türkiye'ye dış devletlerden gelen başkanlara, başbakanlara, heyetlere bir vitrini. Şöyle bir yanlışlık var: Fiyatı çok yüksek gösteriliyor. Vergi ve gümrüğü olmayan bir vasıta, Başbakanlık kanalıyla geldiği için. Meclis Başkanlığı almadı, Başbakanlık tahsis etti.

'Bir gündem meydana getireyim'in uzantısı. Milletvekillerinin, böyle bazı şahsiyet fukarası eksiği olan insanlara itibar ederek beyanlarda bulunması yanlış. Kim sufle etmişse, suflör kimse çok ayıp etmiş. Tamamen hilafıhakikat. Bir arabanın içerisinde ambulans tertibatı olmaz ki. 'Efendim içi ambulanslıydı da çok özel bir şey de.' Hiç alakası yok. Çok tabii ve normal bir hadisedir. Fiyatı dörde katlamışlar. Zaten gümrük ve ÖTV olmadığı için, üretim fiyatı neyse o fiyat üzerinden alınıyor."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın makam aracını paylaşarak, “İsmail Kahraman'a alınan 1 milyon 700 bin Euro değerindeki Mercedes işte bu. Lüksten ve şatafattan vazgeçemiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.