Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde parti binasının açılışında yaklaşık bin kişiye seslenen Numan Kurtulmuş, ekonominin iyi gitmediğini söyledi. Kurtulmuş ‘’Bugün TÜSİAD’ın önünde düğme iliklemeyecek, güçlünün önünde eğilmeyecek yeni bir partiye ihtiyaç var. Bu ülkenin insanlarının, fındık üreticisinin, çiftçinin ve taksi şoförünün sorunlarıyla dertlenecek bir partiye ihtiyaç var. Bu parti Halkın Sesi Partisi’dir. Bu partiyi biz kurmadık. Halkımız kurdu” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir bebeğin açlıktan ölmesiyle ilgili olarak, ”Samsun’da Tekkeköy’de ölen 3.5 aylık bebeğin vebali herkesin üstündedir. Özellikle 8 yıldır Türkiye’yi yöneten hükümetin omuzlarının üstündedir” dedi.

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Numan Kurtulmuş, başörtülü öğrencilerin ALES’e girmesini engelleyen Danıştay kararını da eleştirerek şunları söyledi:

”Sayın Kılıçdaroğlu ’yeni CHP’ dediğinde gerçekten umutlanmıştık. Eski CHP’nin algılarından birisi sürekli milletin değerleriyle, inançlarıyla çelişki içerisinde görülmesidir. Eski CHP görüntülerinden birisi statükonun yanında yer almasıdır. Kadro değişikliği ile birlikte gerçekten CHP’nin özgürlükçü, statüko karşıtı, Türkiye’de vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin önünü açan bir parti olmasını temenni ettik. Bu yönde zaman zaman medyada uyarılarımızı CHP ile paylaştık. Ama görüyoruz ki, Türkiye’de senelerdir gündemi işgal eden nereden bakarsanız bakın hem hukuk ve hem de demokratik standartlar açısından yanlış olan başörtüsü yasağını CHP halen savunuyor. CHP’nin bu yasağı savunuyor olması asla kabul edilecek bir şey değil. Aslında Danıştay’ın verdiği karar da hukuk açısından yanlıştır.”

"GAFFAR OKKAN DEVLETLE MİLLETİ BARIŞTIRDI"

Akyazı’dan sonra Hendek ilçe binasının açılışını yapan Numan Kurtulmuş, Gaffar Okkan’ın şehit edilişinin 10’uncu yıldönümü olduğunu belirterek, "‘Şehit Ali Gaffar Okkan Diyarbakır’da sadece polis müdürlüğü yapmadı. Orada devlet ile milleti barıştırarak devletin o soğuk yüzünü sıcak yüze çevirerek insanların yüreğinde taht kurmuş bir insandı" dedi.

İnsanları sadece güdülecek bir fert olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Gerçekten işin içine yüreğinizi kattığınızda, insanların sırtını sıvazlayıp oyları alınacak bir oy deposu olarak görmediğinizde, onları insan olarak gördüğünüzde bu millet onun karşılığını veriyor. Diyarbakır halkının gösterdiği bu olgu onun en güzel işaretidir" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, ülke insanının yıllardır alevi- sünni, sağ- sol, Türk- Kürt, dindar-laik diye kamplara ayrıştırıldığını, belirterek, "Bu topraklarda beraber yaşıyoruz inşallah kıyamete kadarda birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız" dedi.

(DHA)