CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te AK Parti'li vekilin ağza alınmayacak küfürler ettiğini ama AK Parti'nin hiçbir yaptırım uygulamadığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan o metni al hanımefendinin karşısında oku bakalım, okuyabiliyor musun?" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İzlediğin dış politika yüzünden sen Ortadoğu'nun şamaroğlanına döndün. Ortadoğu'nun bataklığına girme dedik. 'Sen bilmiyorsun' dedi. Sen ülkeyi yönetmiyorsun, sen hala kullanıldığının farkına varmadın mı?

Suriye'de yanlış yaptılar. Merak ediyorum, MİT kime bağlı? Erdoğan'a soruyorum. MİT Nisan ayından beri bomba yüklü 3 aracı takip ediyor mu? MİT en son yetkilileri ne zaman uyardı?

MİT doğrudan Başbakan'a bağlı. Şimdi çıkmış istihbarat örgütleri arasında koordinesizlik var. Sen 10 yıldır başbakan değil misin?

Devleti yönetiyorsun merak ediyorum, o araçlar Suriye'den nasıl geldi? Devlet görevini yapıyor görevini yapmayan iktidar. Suriye sınırını neden yol geçen hanına döndürdün.

Recep Tayyip Erdoğan'a terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsun diyorsam, bir bildiğim var elbet. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl bu hale getirirsin. Suriye'ye terör örgütlerini yetiştiren, para verene terör örgütünün başı denir.

Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sokma, faturası ağır olur dedik. Fatura sana değil bütün vatana çıkar.

'TÜRKİYE ÖRNEK OLMALI'

Suriye'ye demokrasi getireceklermiş. Terörle demokrasinin geldiği bir ülke biliyor musunuz? Demokrasi, demokratik yollarla mücadele ederek gelir. Terörün milliyeti, dini, mezhebi olmaz.

Türkiye'nin terörle mücadelede dünyaya örnek olması lazım. 90 yıllık Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürülüyor.

Irak'ta 1.5 milyon insan öldürüldü, gıkı çıkmadı. On binlerce kadına tecavüz edildi, sesi çıkmadı. Kendisi de sorumluluğu aldı, 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin başıyım' dedi.

'DÖRT ÇAĞRIMIZ VAR...'

Zararın neresinden dönersek kardır diyor, hükümete çağrıda bulunuyoruz. Bir, Türkiye Cumhuriyeti bundan böyle Suriye'deki iç savaşın tarafı olmadığını açıklamalıdır. İki, yabancı terör örgütlerini eğitmeyeceğim, cebine para koymayacağım diye açıklamalı. Üç, sınırların güvenliğini sağlayacağım, geçmişte yaşanan bütün olumsuzluklara kapıları kapatacağım. Dört, "Cenevre sürecini destekleyeceğim' de.

'O METNİ OKUYABİLİR MİSİN?'

İnsanların, toplumların kutsalları vardır. Bayrak gibi, anne gibi... Meclis'te bir AKP'li milletvekili bizim vekilimize ağza alınmayacak küfürler etti. AKP, herhangi bir yaptırım uygulanmaması gerektiğine karar verdi. Bir çağrım var, Recep Tayyip Erdoğan namuslu adamsan, o metni al hanımefendinin karşısında oku bakalım, okuyabiliyor musun? Anne kutsaldır, anneye o sözler söylenmez."