CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti içi muhalifler ve kurultay tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde.

Kılıçdaroğlu, "Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok” dediği öğrenildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, il başkanlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talebine ilişkin olarak "Hangi gerekçeyle genel başkanı değiştireceğiz? Bir ideolojik felsefe olması lazım. Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok" dedi.

"Aday gösterilmeyenler bir takım kırgınlıklar yaşayabilir ama bazen partinin aleyhine çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerine çıkarıyorlar. Bu tartışmalar ideoloji kaybından oluyor. Bu kişilerin partiden tasfiye edilmesi lazım. Partide dava adamı olan kişilerin olması lazım."

'PARTİDE DEVRİM YAPMAK İSTİYORSANIZ BEN HAZIRIM, AİDATINI DÜZENLİ ÖDEYENLERLE YAPALIM BUNU'

Kılıçdaroğlu, partisine yönelik olarak "Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama iş yapmıyoruz. Mangalda kül bırakmıyoruz ama ortada hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.

"Parti üyeliklerinde aktif-pasif üye ayrımı getiren düzenleme gerçek anlamda bir devrimdi" görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Koro halinde karşı çıktınız. Ben partide devrim yapmak istiyorum il başkanlarımız, delegeler karşı çıktı. Önseçim yaptık ne oldu İstanbul'da? Bilmem kaç bin tane seçmenimiz var. Yarısı ancak sandığa geldi. Yarısının partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu mudur? Siz bu partide devrim yapmak istiyorsanız ben hazırım. Aidatını düzenli ödeyenlerle yapalım bunu."