CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları avukatlarıma yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento, bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz" şeklindeki açıklamasına yanıt verdi. kadar tehdit etsinler. Yıldıracaklarını sanıyorlar, susturacaklarını sanıyorlar. Ne yılarız ne de onların dediği gibi korkarız. Biz Kuvai Milliye ruhunu taşıyan insanlarız. Yedi düvelin önünde b

Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse bizi yıldıramaz. Tehdit ediyorlar. İstedikleri oyun eğmedik, hiç kimseye de boyun eğmeyiz!” diye konuştu.

Havayolu ile geldiği Gürcistan'ın Batum kentinden karayolu ile Artvin il merkezine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, valilik önünde partililere seslendi.

Artvin'e önceki gelişinde bir saldırıya uğradıklarını ve konvoyda görevli bir astsubayın hayatını kaybettiğini  hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şavşat'tan Ardanuç'a geçerken bir şehit verdik. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Artvin bana onu hatırlatıyor” derken, “Saldırıya uğrayan benim, onlarla işbirlikçi olduğu söylenen de benim” diyerek de eleştirilere tepki gösterdi.

Konuşmasında Artvin Belediye Başkan adayı Demirhan Elçin'i ‘Sayın başkan gel bakalım” diyerek yanına çağıran Kılıçdaroğlu “Geçen yerel seçimlerde Artvin'i kaybettik. Gazeteciler televizyoncular sordular. Beni en çok üzen konunun Artvin belediye başkanlığını kaybetmiş olmak olduğunu söyledim. Gerçekten çok üzülmüştüm. Artvin çünkü aydınların, çalışkan insanların, haksızlığına direnenlerin yeri geldiğinde hesap soranların ilidir. Artvin aslanların yatağıdır. Yeşil doğanın içinde yaşayanların kentidir Artvin. Artvin'de belediye başkanlığını kaybettiğimize çok üzülmüştüm. İnşallah o üzüntümüzü geri alacağız ve bir sevinci hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, başkan adayına “Belediye başkanlığını kazandığında bir; belediyede çalışanların asgari ücretleri 2 bin 20 lira değil, 2 bin 200 lira olacak. Kesinlikle olacak. İki; 1 Ocak'tan nisana kadar olan farkları da belli bir zaman diliminde işçilere ödenecek. Üç; hiçbir işçinin görüşü ne olursa olsun işine son verilmeyecek. Herkesin işi herkesin aşı olacak. Artvin huzurun başkenti olacak. Artvin'de herkes huzur içinde yaşayacak. Asgari ücretin 2 bin 200 lira olması, Ocak-Nisan arasındaki farkın ödenmesi ve hiçbir işçinin işine son verilmemesi en temel arzularımdandır” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK SORUNU

Kılıçdaroğlu, “8 milyona yaklaşan işsizimiz var. 8milyon insan neden işsiz. Artvin’de iş bulamayıp da İstanbul’un varoşlarına gidip iş bulabilirim diyen gençlerimiz var. Akrabaları ailesi burada

Artık yeter demeniz lazım. Şunu soracak vatandaşlarım. Vergi dedin verdim, özelleştirme dedin yaptın. 17 yılın sonunda beni neden soğan kuyruğuna muhtaç ettin. Bu soruyu vicdanımıza soracağız.

‘Aldığımız nefes dışında her şey vergiye tabi. Niye vergi öderiz? Devlet bir planlama yapsın. Çay , fındık üreticisi mağdur olmasın. Türkiye’nin üretimde şanı dünyaya yayılsın. Bütün bunlar olunca işsizlik olmaz” dedi.

TANZİM ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu, “Almanya’ya acıyorum. Bir varlık kuyruğu bile yok. O varlık kuyruğu olsaydı en önde sen yer alırdın. Dünyada kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir devlet gösterin. Bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Tank palet fabrikasını satanların arkasında duranlara ülkücü denir mi?” ifadelerini kullandı.

‘50 MİLYON DOLARI BULMAZSA SİYASETİ BIRAKACAĞIM’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Silah fabrikası bizim, tank yapacak biziz. Ama bize satacaklar. Akıl var mantık var.

Sayın Erdoğan Katar ordusuyla yaptığın sözleşmeyi iptal et. Bu kardeşin bir hafta içinde 50 milyon doları bulmazsa siyaseti bırakacağım.

Artvin haksızlığa direnenlerin, yeri geldiğinde hesap soranların kentidir. Artvin bir dayanışmanın kentidir. Sıradan bir kent değil. Artvin belediye başkanlığını kaybettiğimize çok üzülmüştüm. Ama Artvin’i geri alacağız” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'A YANIT

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü “Bay Kemal vekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları avukatlarıma yaptırıyorum. Seçimden sonra bir taraftan parlamento, bir taraftan yargıyla işin üzerine gideceğiz” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Hiç kimse bizi yıldıramaz. Tehdit ediyorlar. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Yıldıracaklarını sanıyorlar, susturacaklarını sanıyorlar. Ne yılarız ne de onların dediği gibi korkarız. Biz Kuvai Milliye ruhunu taşıyan insanlarız. 7 düvelin önünde boyun eğmedik, hiç kimseye de boyun eğmeyiz!