CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da AKP'nin yüksek oy aldığı Keçiören ve Pursaklar ilçelerinde hizmet veren mahalle muhtarları ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi.

Başörtüsü ile ilgili soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Geçmişte yanlış yol izlendi. Ancak Türkiye'de bugün bu sorun bitmiştir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu işaret ederek, "Bana güvenmiyorsanız, Temel Bey'e güvenin" dedi.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu'na başörtüsü ile ilgili sorular yöneltildi.

"SIKINTI YAŞARSANIZ BANA GELİN"

Alınan bilgiye göre geçmişte başörtüsü ile ilgili yanlış yol izlendiğini ve bugün bu yanlıştan dönüldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hepinize teminat veriyorum, nerede başörtüsü nedeniyle sıkıntı yaşıyorsanız, ötekileştiriliyorsanız bana haber verin, bana gelin. Kadının kılık kıyafetiyle neden uğraşıyorsun? Türkiye'de bugün başörtüsü meselesi bitmiştir. Bundan sonra da böyle sıkıntı olmaz. Geçen bir toplantıda birisi, 'Siz iktidara gelirseniz, başörtüsü yasağını yeniden getirirsiniz' dedi. 'Ya bırakın Allah aşkına, hadi bana güvenmiyorsunuz, Temel Bey'e (Karamollaoğlu) de mi güvenmiyorsunuz? Ona güvenin' dedim."

"HAKSIZ ŞEKİLDE ATILANLARI GÖREVE İADE EDECEĞİZ"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan kamu personeliyle ilgili de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Örneğin bir özel harekat görevlisi 15 Temmuz nedeniyle işten atılmış. Savcı takipsizlik vermiş, 'neden işe iade edilmiyorum' diye soruyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Yargı kararıyla haksız şekilde işten atıldığı tespit edilenleri işlerine iade edeceğiz" ifadesini kullandı.