CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'paranın rengi yoktur' sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Parası olanların önünde diz çöktün, benim ağrıma giden o. O para eğer bir ülkenin yöneticilerini, çalışanlarını ve ekonomisini teslim alırsa o para emperyal paradır. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez efendim, bilmez. Tarih bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksınız Allah aşkına?" diye sordu.

“Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, egemen güçler talebini karşılıyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için artık bir milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Farklı düşünceler, farklı kimlikler, farklı inançlar başımızın üstünde. Saygı duyacağız. Amaç bütün farklılıklarımızı zenginlik kabul edip güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmektir.

ENGELLİ HAKLARI

Binlerce engelli kardeşimiz işsiz. Ama engelli kadrolarının büyük bir kısmı boş. Hangi gerekçe ile atama yapılmıyor? Yarın sandık önümüze geldiğinde biz bunun hesabını siyasi iktidardan soracağız, ben sizden bunu bekliyorum.

TAHİR ELÇİ

Tahir Elçi o gün yaptığı toplantıda bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz demişti. Diyarbakır bir kadim bölgedir. Devletimiz tarihiyle, coğrafyasıyla kadim bir bölgesi. Çok sayıda düşünür çıkmıştır o topraklardan. O kadim topraklarda çatışmanın olmaması lazım. Aradan geçen süreye karşı bugüne kadar failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler bir demokrasinin ayıbıdır.

AHMET METE'NİN TEHDİT EDİLMESİ

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete tehdit ediliyor. Bir din adamı niye tehdit edilir? Müslümanlara karşı, inanca karşı eğer insanlar müftüyü hedef seçim o inancın mensuplarını cezalandırmak istiyorlarsa sonuç alamazlar. Bu tehditler bizi yıldıramaz.

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR

Eğitimli bir toplum söz sahibi olur. Eğitimli bir toplumda buluşlar olur, dünya sorgulanır. Eğitim dünyamızda büyük sorunlar var. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş öğretmenler meslek kanununu çıkarmaktır. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak.

Gercekgundem.com'da yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Türkiye'nin toplam bütçesinin en az yüzde 18'ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını açacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz. Eğitimin istihdam yaratması lazım, OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız.

Gün gelecek bunu bize soracaksınız, 'şu sözü vermiştiniz, yaptınız mı yapacak mısınız?' diye soracaksınız. Kesinlikle yapacağız. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda göreceksiniz, milli eğitimi, öğretmenleri, güzel okulları, çalışkan öğrencileri göreceksiniz.

KORONAVİRÜS

Pandemi süreci iyi yönetilemedi. Uçağı binmeyi yasaklıyorsunuz, biletteki KDV'yi indirdim diyorsunuz. Akıl dışı uygulamalar... 13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var. Topluyorsunuz bu rakamı katlıyor.

Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada... Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar.

AÇIKLANAN SALGIN ÖNLEMLERİ

Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin.

Ben bütün esnafların sesi olmaya söz verdim. Bütün garibanların, bütün kimsesizlerin... Sadece ben değil bütün milletvekillerimiz söz verdi. 81 ile sizin için gittik. Önünüze sandık geldiğinde bunlara hesap soracaksınız. Dükkanı kapat diyorsa sosyal devlet olarak ona o geliri sağlamak zorundadır.

KATAR ELEŞTİRİSİ

Beni iyi dinle esnaf kardeşim. Sana dükkanı kapat dediler, bankadan borç al dediler... Sana gelir vermiyorlar ama futbol karşılaşmalarını 500 milyon dolara ihale ile alan bir Katar firması dedi ki 'dolar çok yükseldi, TL eriyor, ben para ödemeyeceğim'. Yargı var, mahkemeye gitseler kazanacaklar. Kimse korkudan mahkemeye gidemiyor. Bir kalemde 90 milyon dolar indirdiler bir kişi için. Peki esnaf kardeşim senin vergini indirdiler mi?

90 milyon dolarlık kıyak geçtiler bir firmaya, firma sahibi dedi ki 'bunu TL'ye çevirin ve sabitleyin'. Erdoğan'a talimat veriyor düşünebiliyor musunuz? Bunlar hemen 'emredersiniz' diyorlar, 5,80'e sabitliyorlar. Bunu da Gençlik ve Spor Bakanı büyük bir başarıymış gibi Twitter hesabından yayınladı.

Bunlar beceriksiz bir yönetimdir. Doktorlar, vatandaşlar ölüyor bunların yüzünden. Maskeyi bile dağıtamadılar.

Katarlılara kıyak bununla bitmiyor. Yeni bir broşür hazırladık. Herhalde bunu da bir mahkeme kararıyla toplatılır. Ne var bu broşürde? Katar katar satılan Türk malları, fabrikalar var.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A VARLIK FONU ELEŞTİRİSİ

Varlık Fonu'nun yüzde 10'unu sattılar. 1-2 dakikayı pandemiye, bize 25 dakika ayırdı. Bu ne demektir? Biz onun korkulu rüyasıyız demektir. TVF'nin Borsa İstanbul'da payı yüzde 80,6'dır, bay Kemal bunu öğren diyor. Vah vah, ne kadar önemli bir bilgi... Hayret edersiniz. Sadece o biliyor sanki, bana devletin bir sırrını veriyor sanki. Zaten dünya alem biliyor bunu, belki sen yeni öğrendin. Birisi vermiş eline notu, bu Türkiye Varlık Fonu neden Sayıştay'ın denetimine tabi değil? Bunun cevabı var mı? Bunun başkanı niye sensin? İhale Kanunu'na da tabi değil. Borsa İstanbul'un çok karlı bir şirket olduğunu herkes biliyor. 200 milyon dolar, bu şirketin 15 veya 20 aylık karına denk geliyor. Böyle ballı bir satış nerede olur? Şimdi ben soruyorum, Borsa İstanbul'un rakamlarını çıkıp millete anlatacaksınız, 200 milyon dolar mı 425 milyon dolar mı gerçek değeri? Neye göre 200 milyon dolar? Bunun cevabını istiyorum. Bunun cevabını Erdoğan veremez, ama ben Borsa İstanbul'un yönetiminden istiyorum.

Cumhurbaşkanısın oturuyorsun oraya, Katarlılara bir kıyak geçiyorsun. Fettah Tamince'nin o masada ne işi var? Fettah Tamince 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya'ya giden kişi, Bank Asya'ya ailesi para yatıran kişi. O masada ne işi var? Harp okulu öğrencileri içeride, Bank Asya'ya para yatıranlar protokol masasında. Para için bunlar yapılır mı, para için devletin itibarı bu kadar sarsılır mı? Erdoğan bunların cevabını veremez.

ERDOĞAN'IN 'PARANIN RENGİ YOKTUR' SÖZLERİNE YANIT

Paranın rengi yoktur diyor, tam bir sömürgeci kafası. Para rüşvetin aracıdır. Devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanamaz. Rüşvet olarak kullananları da o devlet büyükelçi olarak atayamaz. Parası olanların önünde diz çöktün, benim ağrıma giden o. O para eğer bir ülkenin yöneticilerini, çalışanlarını ve ekonomisini teslim alırsa o para emperyal paradır. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez efendim, bilmez. Tarih bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksınız Allah aşkına?

"SEN KENDİ ORDUSUNA KUMPAS KURAN BİR BAŞBAKANSIN"

Her hafta milletvekili arkadaşlarımıza giden raporlar var. O raporlarda TSK'nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın siyaset konusu yapılmaması isteği vardır. Bu miras bize Mustafa Kemal ve arkadaşlarından geliyor. Ordu bizim ordumuzdur. Ordu, hiç kimse unutmasın Mustafa Kemal'in ordusudur. Şimdi bu kişiye sormak isterim, sen başbakanken 4 Temmuz 2003'te 11 askerin başına çuval geçirildiğinde ne yaptın? Nota ver dedik, ne notası müzik notası mı? dedin. Bunu yapan adam vatanı orduyu sever mi? Sen bize kalkacaksın ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?

Sen çocuklarını niye askere göndermedin? Madem peygamber ocağı senin çocuğun da orada askerlik yapsın. Sen kim ordu kim? Balyoz, Ergenekon oldu, bunu FETÖ ile yaptı. Sen bırak gevezeliği, sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan mısın değil misin? Bunu onların milletvekilleri televizyona çıkıp söylüyor. İttifak yaptık diyor. Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın.

Milli Savunma Bakanı siyasete girdiği andan itibaren bizim muhatabımızdır. Şimdi ben ona ve Erdoğan'a soruyorum. Süleyman Şah türbesinin bulunduğu topraklar bizim topraklarımız. Orada bizim bayrağımız dalgalanıyordu. Sen Genelkurmay Başkanı'ydın Erdoğan başbakandı. Kendi toprağında terör örgütünün isteği üzerine kendi bayrağını indiriyorsun utanmadan, türbeyi kaçırıyorsun utanmadan, sen bana ordudan mı bahsediyorsun utanmadan... O talimatı kim verdi? Ordu üzerinden bize saldıramazsın. O ordu peygamber ocağıdır. O ordu Mustafa Kemal'in ordusudur başka kimsenin değil.

Orduyu bu kadar seviyorsan, sen başbakanken ordunun genelkurmay başkanını terörist diye hapse attırmadın mı?

"PUTİN'DEN ALDILAR DERSİ, KATAR KATAR DÖNDÜLER"

Sen orduyu darmadağın ettin, devlete bu kadar ihanet eden kişi hala bizi suçlayacak. Sen kimsin ya, kimsin sen? Suriye'de 36 askerimiz şehit oldu, Rusya vurdu. Erdoğan ne yaptı? Kınadı mı? Soluğu Moskova'da aldılar. Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin bu kadar aşağılandığına tanık olmamıştım. Putin dakikalarca kapının önünde bekletti. 36 askerimiz şehit oldu. Bu ordu seven ne yapıyor? Putin'den aldılar dersi, Katar Katar Türkiye'ye döndüler. Sen kim ordu kim?

TANK PALET FABRİKASI

Tank Palet fabrikasının değeri 20 milyar dolar. Ordunun elinden alındı. Katar ordusuna verildi. Kaça verildi? Hiç para alınmadı, sıfır. Kuruş olarak 1 kuruş değil. Katarlılar buna bir uçak verdiler. O uçağın adı Tank Palet'in rüşveti olarak tanımlanmak zorundadır. Bunu gündeme getirdik, kendi ordusunu, kendi fabrikasını yabancı bir orduya neden teslim ediyorsun Ethem Sancak ile beraber?

Ordu Erdoğan'ın ordusu değildir. Ordu üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. Akdeniz'de bir gemimiz arandı. Aramaya yapacağız diye bekliyorlar 4 saat geçiyor cevap yok. Kimse Erdoğan'a ulaşamıyor. Roma'daki büyükelçiliği arıyorlar 1 saat de oradan geçiyor. 5 saatin sonunda bunlar da inip gemiyi arıyorlar. Ne tepki geldi? Milletvekilimizin söyleminin çarpıtılarak kullanılması bu olayın kapatılmasına yöneliktir. Uluslararası sularda helikopterden indiler, mürettebatını tutukladılar, aramayı yaptılar senden tık yok, tık.

"ERDOĞAN TÜRKİYE İÇİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, egemen güçler talebini karşılıyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için artık bir milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır.