CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Konak, Büyükçekmece ve Çankaya belediye başkan adaylarıyla birlikte Batman'a gitti. Sason'da halka seslenen Kılıçdaroğlu, "En sonunda soğan da ithal ettiler. Allah’tan korksalar memleket bu hale mi gelirdi? Trump’tan, Merkel’den korkuyorlar. Çocuklar yatağa aç giriyorsa bunların boynuna. En büyük dert memleketi kuru soğana muhtaç edenlerdir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Kılıçdaorğlu sözü, belediye başkanını seçeceksiniz meydanı da biz yapacağız camiyi de biz yapacağız. Ele güne muhtaç etmeyeceğiz. Sason aslında görkemli bir tarihe sahip. Aslında tütününüz de meşhurdu ama gözü kör olsun, işletmeyi kapattılar Şimdi tütünü dışarıdan getiriyorlar. Sanki eken biçen yok. Et, canlı hayvan, mercimek ithal ediyorlar. Erzurum'da o kuyruklara da varlık kuyruğu dediler. Hangi akılla, mantıkla söylediler bilmiyorum. Allah'tan korkasalar memleket bu hale mi gelirdi? Bunlar Trump’tan, Merkel’den korkuyorlar. Eğer bu ülkede binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa vebali bunların boynuna. En büyük dert, 17 yıldır bu memleketi yönetip bu memleketi kuru soğana muhtaç edenlerdir.

"Sason’un sadece cevizini sadece balını dillendirmedim. Son zamanlarda çileği de meşhurdur Sason’un. Ama gel gör ki başkanınız daha ne bir çilek ikram etti ne de ceviz. Şaka bir yana gönül ister ki sizin adınızı ürettiğiniz ürünlerle bütün dünya duysun. Bunu yapacağım. 

Genç nüfusta işsizlik çok daha yüksek. Batman için işsizliğin başkenti diyorlar. Bugün gazetelerde görmüşsünüzdür, televizyonlar göstermiyor ama Diyarbakır’da 587 kişi alınacak bir kuyruk var sonu görülmüyor. Ne olacak bunun sonu, efendim dış güçler yaptı şu yaptı bu yaptı. İyi de bu ülkeyi 17 yıldır dış güçler mi yönetiyor. Kim 17 yılın sonunda memleketi bu hale getirdi? Biz bu memleket için canımızı da veririz, birlikte yaşamak için mücadele etmek hepimizin ortak görevi olmak zorundadır. Bu ülkenin doğusu da batısı da cennet gibi bir ülkedir. Gelin Sason'a, gelin, buranın insanlarını, yaylalarını görün. Sason cennet gibi bir yer. Ama cennet gibi ülkede bize cehennemi yaşatıyorlar.

"Belediye başkanınızı seçeceksiniz meydanı da biz yapacağız, camiyi de biz yapacağız.

"Cennet gibi bir ülkede hep birlikte beraber yaşayabiliriz dedik. Bu ülkede herkesin mutlu olabileceği bir tablo inşa etmek zorundayız. İnşallah yerel seçimlerde yeni bir tarih yazacağız. İstanbul'u, İzmir'i Bursa'yı, Mersin'i, Adana'yı, Ankara'yı Allahın izniyle alacağız. İstanbul'da yaşayan insanlar nefes almak için CHP'li belediyelere geliyor. Biz size inanıyoruz, size hizmet etmek hakka hizmet etmek demektir. Biz size hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyoruz. Bir çocuk yatağa aç girmezse, Türkiye'de de huzur olur."