HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

16 Nisan’da halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik referandumu sonuçlarını değerlendiren Kemalbay, “Referandum sonuçlarını kabul etmediklerini ve "Hayır"ı her alanda örgütleyip, büyüteceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Antalya İl Örgütü'nün iftar programına katıldı.

'BASKI VE SALDIRILARA KARŞI EL ELE OMUZ OMUZA OLDUNUZ'

Ramazan’ın barışa ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan Kemalbay, hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'da devam eden savaşa değinerek, bu alanlarda katliam ve savaşın hakim olduğunu dile getirdi.

Kemalbay, "Diliyorum ki bu Ramazan günü bütün dünyada barışa, kardeşliğe hizmet etsin. Vesile olsun. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Partimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Her zaman baskılara, saldırılara, tutuklamalara ve şiddete karşı el ele omuz omuza oldunuz" dedi.

‘HALKIN İRADESİNİ YOK SAYAMAZSINIZ’

15 Temmuz darbe girişimine değinen Kemalbay, 12 Eylül Askeri Darbesini taş çıkaran bir sivil darbe süreci yaşadıklarını savundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MÜSİAD’daki 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmesine değinen Kemalbay, "Sizin halkın iradesini tanımamak gibi bir hakkınız yok. Her gün çıkıyorsunuz ve milli iradeden bahsediyorsunuz. Ama halkın oylarıyla seçilmiş bir partiye karşı savaş ilan ediyorsunuz. 6 Milyon oy alarak, Türkiye halklarının demokrasi ve barış mücadelesinde güvenini kazanan bir partiyi savaş ve çatışma çıkararak ve tüm kentlerde katliamlara göz yumarak halkın iradesini yok sayamazsınız" şeklinde konuştu.

'ONLARIN MÜCADELESİ İNSANLIK MÜCADELESİDİR'

1 Kasım ve 16 Nisan'ın gayrimeşru olduğunu savunan Kemalbay, halkların 7 Haziran'dan bu yana "tek adama diktatörlüğüne karşı Hayır" dediğini ve Türkiye halklarının birlikte özgürlük, eşit ve katliamsız bir yaşamı arzu ettiğini sözlerine ekledi.

"Bizim direnişimiz ve mücadelemiz sonuna kadar mücadele edecek" ifadelerini kullanan Kemalbay, Rakka’da yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil'i (Kırmızı Fularlı kız) andı.

Kemalbay,  "Onların yürüttüğü bu mücadele insanlık mücadelesidir. Onlar tüm haklar için mücadele etti. İŞİD'e karşı mücadele edenler Türkiye'de 'terörist' olarak adlandırılmaktadır. Hayır onlar halkları için barbar çetelere karşı mücadele ederek ölümsüzleştiler" dedi.

'KAZANACAĞIZ'

16 Nisan'da tüm baskılara ve silahların gölgesinde güçlü bir "Hayır" çıkardıklarını aktaran Kemalbay, referandum sonuçlarını kabul etmediklerini söyledi.

Referandum nedeniyle HDP Eş Genel Başkanlarının, vekillerin ve partililerinin rehin aldığını savunan Kemalbay, tüm bu baskılara rağmen elde edilen sonucun halkların barışı ve özgürlüğü için bir kazanım olduğunu sözlerine ekledi.

"Hayır"ı her alanda örgütleyip, büyüteceklerini aktaran Kemalbay, yürüttükleri mücadele ile kazanacaklarını kaydetti.

(Kaynak: Dihaber)