KCK Eş Başkanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin Sur ve diğer Kürt kentlerinde devreye sokulan ‘acilen kamulaştırma’ politikasının ne anlama geldiği belirtildi.

KCK’den yapılan yazılı açıklmanın öne çıkan kısmı şöyle:

KÜRTLERE YAPILMAK İSTENEN TOKİ MEZARLIKLARIDIR

“Kürdistan tarihinin en ağır soykırım saldırıları yürütülmektedir. Teröristlerin değerlendirebileceği koşulların ortadan kaldırılması dedikleri şey, şehirlerin ruhunun ortadan kaldırılıp halkın ruhsuz beton yığınlarına gömülmek istenmesidir. Yeni yapılandırmadan söz ettikleri, Kürtlere yapılmak istenen TOKİ mezarlıklarıdır. Yeni şehirler yapacağız denilerek Kürtler yok edilecekleri mezarlıklara konulmak istenmektedir.

“Yapmak istedikleri kesinlikle bilinen rutin bir istimlak değildir. Kürtleri soykırıma uğratmayı hedefleyen bir toplumsal mühendislik yapılmaktadır. Baş eğdirmenin başka bir yolu uygulanmaktadır. Kürtler üzerinde izlenen soykırım politikası temelinde şehirler yıkılıp devlet kontrolündeki kamplara dönüştürülerek soykırım kıskacı daha da sıkıştırılmak istenmektedir. Bu politika ve uygulamalar Kürt sorununu çözme politikası olmadığının açık kanıtıdır. Kürt sorununda çözüm politikası olmadığı için halkı kontrol etme, devletin istediği bir yaşam cenderesi içine sokma uygulamasına yönelmektedirler. Çünkü Kürtler zapturapt altına alınması gereken topluluk olarak görülmektedir. Tüm Kürtleri siyasi soykırım operasyonlarıyla zindana atamadıklarından, tüm şehirleri zindan yaparak bu amaçlarına ulaşmak istemektedirler.

“Söyledikleri gibi yapılan bir istimlak değildir; herhangi bir toprağı işgal edenlerin o toprak üzerinde her türlü tasarrufu kendine hak görmesi uygulaması yapılmaktadır. AKP iktidarı şimdi Kürdistan'ı yeniden fethetmiş edasıyla Kürt halkının iradesini hiçbir biçimde dikkate almadan işgalci hukukunu uygulamaktadır. AKP iktidarının yaptığı tamamen bir işgalciliktir. AKP şu anda Kürdistan'da bir işgalci gibi hareket etmektedir. Hatta tarihte işgalciler bile bu düzeyde halkların yaşamına karışmamış, bu yönlü bir toplumsal mühendislik yapmamışlardır.

“Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının istimlak adı altında işgalciliğin en pervasızcasını yaptığı yerler, AKP'nin yüzde 20’den fazla oy almadığı yerlerdir. Tüm bu ilçelerde HDP yüzde 80 oy almıştır. Açıkça bu halkın iradesi çiğnenerek asker ve polis zoruyla Kürtler için mezarlık olarak düşünülen soykırım kampları yapılmak istenmektedir. Bu politika ve tutumla Kürt halkına karşı açık ve şiddeti bir savaş yürütülmektedir.

“AKP iktidarı her söylemi ve uygulamasıyla en hafif deyimle kötü niyetlidir. Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam talebi ve iradesi kırılarak tek millet yaratmayı hedefleyen bir soykırım politikası yürütmektedir. Açıkça Kürt halkının kimliği, dili, kültürü ve siyasi iradesiyle varlığına saldırı yapılmaktadır. Kürt halkının özgür ve demokratik yaşam isteği ve özyönetim iradesi bölücülük olarak görülüp ezilmek istenmektedir.”

Açıklamanın tamamını ANF’den okuyabilirsiniz.