Avrupa Birliği Türkiye Raportörü Kati Piri, hazırladığı raporun Brüksel'deki parlamentoda onaylanmasının ardından Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği’ne eleştirilerde bulunan Piri, "AB liderleri Türkiye'ye bakıyorlar ve bir stratejileri yok. Tek yapabildikleri, Türkiye'de bir şeyler iyileşecek diye beklemek, umutlu olmak ve bazıları için dua etmek" dedi.

Artı TV'den Aris Nalcı’nın sorularını yanıtlayan Piri, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletvekilileri ve muhalefet liderlerinden biri hapiste. Eğer sadece son birkaç haftaya sadece bakarsanız, Sözcü gazetesine saldırı, Uluslararası Af Örgütü temsilcisinin tutuklanması, ki kendisi sadece bir sivil toplum örgütü çalışanı değil, kendisi ülkedeki en büyük ve bilinen insan hakları örgütünün başkanı, CHP Milletvekili Berberoğlu’nun tutuklanması ve 25 yıl ceza alması. Ve tüm bunlar olurken Avrupa sessiz… Şu konuda çok endişeliyim. AB liderleri Türkiye’ye bakıyorlar ve bir stratejiler yok. Tek yapabildikleri Türkiye’de bir şeyler iyileşecek diye beklemek, umutlu olmak ve bazıları için dua etmek. Bence bu şekilde Türkiye’de kimseye yardım etmiyorsunuz üstüne Türkiye’de olan biteni çok iyi okuyabilen Avrupa kamuoyunda güvenilirliğinizi de kaybediyorsunuz."