HDP PM Üyesi Karataş'ı bıçaklayarak öldürmek isteyen saldırgan Emrah Akman, "Ahmet Karataş'ı tanımam. Sadece HDP'li olduğu için öldürmek amacıyla bıçakladım" dedi.

HDP PM üyesi Ahmet Karataş'ı boğazını keserek öldürmek isteyen saldırgan Emrah Akman'ın ifadesi, saldırının hükümetin HDP'yi hedef gösteren açıklamalarının sonucu olarak gerçekleştiği yorumlarını güçlendirdi.

"İnsan öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanan Akman, ifadesinde herhangi bir örgüt bağlantısının olmadığını öne sürerken, Karataş’ı tanımadığını ve "Sadece HDP'li olduğu için öldürme amacıyla bıçakladım" dedi.

Akman, şu ifadeyi verdi: "HDP Genel Merkezi'nde yetkililer ile konuşup yapılan gösterilerin ve insanların öldürülmesinin yanlış olduğunu söylemek, bu işlerden vazgeçilmesini ifade etmekti. Bekleme salonunda beklemeye başladım. Sağı solu gözlemledim. Sonrasında da üzerimde taşıdığım bıçak ile mağdura saldırarak vücudunun muhtelif yerlerine birkaç kez vurdum. Sonrasında da oradan ayrıldım. Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir."

Irkçı saldırgan Emrah Akman, bina çevresinde ve içerisinde bir ay boyunca saldırı için incelemelerde bulunduğunu anlattı. Saldırganın üzerinden HDP ile milletvekillerinin çalışmalarının gazetelerden takip edilerek gün gün not edildiği bir defter de çıktı. (ANF)