HDP’nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Aydın'a gelen Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Son 25 günümüzde hep beraber çalışalım gitmediğimiz bütün kardeşlerimizin yanına gidelim. AKP'nin ve başka bir gücün provokasyon yaratmasına izin vermeyin. Ne kadar çatışması az ortam oluşursa bizim sesimizi duymayanların kulaklarına o kadar iyi gider" dedi.

BDP’nin isim ve misyon değiştirmesiyle kurulan DBP’nin Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek Aydın'da HDP'nin seçim çalışmalarına destek amacıyla Tellidede ve Ovaeymir Mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldı.

Tellidede Mahallesi'nde HDP Aydın Milletvekili Adayları Filiz Koçali, Muzaffer Yöndemli, Ayfer Demirel ve binlerce yurttaşın katılımı ile başlayan etkinlik Ovaeymir Mahallesi'ne yapılan yürüyüş ile miting havasına büründü.

HDP'nin kapatacağız dediği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın AKP'nin emri altında sahte din çalışması yaptığını öne süren Yüksek, "Hazreti Muhammet öldüğünde 7 dinar parası vardı şimdi Erdoğan ölse katrilyonları var. Bu çaldığı para yoksul halkın emeği değil mi? Diyanet İşleri Başkanlığı neden hırsızlık haramdır. Erdoğan haram yiyor demiyor" dedi.

"21'İNCİ YÜZYILI KÜRTLER İÇİN CENNET HALİNE GETİRECEĞİZ"

Kürtlerin ekonomik ve savaş koşullarından dolayı göç edip buralara geldiğini söyleyen Yüksek, "Bu inkarcı sisteme karşı mücadele ettik onun neticesinde yüz binlerce, milyonlarca insanımız buralara göç etti. Bunu hiç bir zaman unutmayacağız. 20'inci yüzyıl Kürtlere zehir edilmiş bir yüzyıldır ama 21'inci yüzyılı Kürtler için cennet haline getireceğiz. Ortadoğu'da gelişen süreç Rojava'da ve Kobani'de gelişen süreç bunun teminatıdır. Kürtlerin mücadelesi ile Ortadoğu'ya, Anadolu'ya kardeşlik içerisinde demokrasi taşıyacağız." dedi.

"KOBANİ DÜŞMEYİNCE TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AKP hükümetinin IŞİD'e lojistik destek sağladığı halde Kobani'nin düşmediğini ve şimdide AKP'nin Kobani'yi sahiplenmeye çalıştığını söyleyen Yüksek şöyle konuştu:

"Kobani bir kırılma noktasıdır. İkinci kırılma noktası bu seçimde olacak. Kobani'de IŞİD çeteleri ve onların arkasındaki birçok güç aslında bu yüzyılı da Kürtlere kaybettirmek için savaştılar. 'Siz ne kadar çırpınırsanız çırpının asla kendi ayaklarınızın üstünde duramazsınız. Ancak bizim egemenliğimiz altında yaşayabilirsiniz' demek istediler. Nasıl İran'da Mahabat Cumhuriyeti 11 ay ayakta duramadıysa, Kobani'yi de 11'inci ayında düşürüp 21'inci yüz yılda da bizi özgür bırakmamak istediler. Bunu en çok isteyen şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı, AKP hükümetiydi. IŞİD çetelerine her türlü desteği verdiler, her türlü mühimmatı gönderdiler. Adana'da yakalanan TIR'lar hepsi IŞİD'e giden silahlardı. El altından açık kapalı her türlü desteği verdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan Antep'e gitti orada 'Kobani düştü düşecek' diyerek müjde yakındır demek istedi ama Kobani direnişinde Kürt halkı öyle bir kahramanlık sergiledi ki,

Kobani'deki kardeşlerimiz için Türkiye ve Kürdistan'daki bütün Kürtler ve devrimciler ayağa kalktı. Kobani için maddi ve manevi olarak destek veren bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. AKP hükümetinin Kobani'de IŞİD'e destek verdiğini hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Geçen gün Davutoğlu toparlamaya çalışıyor 'Kobani'de akan her Kürt'ün kanında bizimde kanımız var, onların kanı bizim kanımızdır' diyor. Kobani'de akan her Kürt'ün kanında Davutoğlu'nun Erdoğan'ın, AKP'nin eli var. Onların bizim kanımızda eli var. Biz hiç bir zaman katillerimizi unutmayacağız. Kobani düşmeyince toparlamaya çalışıyorlar”.

"KÜRTLER AKP'YE İNANMAMALI"

AKP'nin artık Kürtlerin oyunu alamayacağı için 'Kürt sorunu yoktur' diyerek milliyetçilerin oyunu almak istediğini ve MHP'nin bile AKP'ye inanmadığını söyleyen Yüksek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan Türkiye'de tekçi bir rejim oluşturmaya çalışıyor. 90 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin rejimi değişmelidir, Türkiye'de yaşayan müslümanların, alevilerin, farklı dillerin, dinlerin ortak ve eşit bir şekilde yaşayabileceği bir ülke kurmamız gerekiyor, ama bunun Erdoğan'ın ve AKP'nin yapmak istediği gibi tekçi bir rejim olmaması gerekiyor. Bu seçim bunun oylanacağı bir seçim olacak. Ya ülke demokrasiye gidecek yada bir kez daha diktatörlüğe. Diktatörlüğü engelleyebilmenin tek yolu HDP'nin güçlü bir şekilde mecliste olmasıdır. Bir buçuk aydan bu yana AKP hükümeti 'Çözüm süreci yok, Kürt sorunu yok, taraf yok, barış yok' demeye başladı. Gerçekten de zihniyetleri bu. Milliyetçi oyları toplayabilmek için 'Kürt sorunu yoktur' demeye başladı. Ama artık Kürtler de, milliyetçiler de AKP'ye oy vermiyor. MHP'liler bile artık bu AKP'ye inanmıyor, Kürtler de AKP'ye inanmamalıdır. 13 yıllık AKP Hükümeti bu ülkeye ne barış getirdi ne ekonomiyi düzelti, ne de işsizlik sorununu çözdü. Şimdi de dinin arkasına sığınmış. AKP'nin gerçekte dinle, imanla, Kuran’la alakası yoktur. İslam’da asla hırsızlık, yolsuzluk yoktur. AKP'de ise her türlü hırsızlık ve yolsuzluk var."

“EFELER DE HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİ”

Genel seçimlerin Türkiye'nin geleceği için kritik bir süreçte olduğunu söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek sözlerini şöyle tamamladı:

"Barajları hep beraber aşacağız ve bu ülkeyi hep beraber değiştireceğiz. Hepimizin özgür ve eşitçe yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. Bu seçim çok kritik. Kobani ne kadar kritikse Rojava ne kadar kritikse bu seçim de Türkiye'nin geleceği için o kadar kritik. CHP'ye, AKP'ye oy vermiş insanlar, emekçiler, gençler, ezilenler bu AKP faşizmini durdurabilmek için HDP'ye oy vermeliler. Aydın'da bunun potansiyeli çok yüksek. Burası Şeyh Bedrettin'in diyarıdır, Aydınlılar onun torunlarıdır. Bu kentteki Efeler de hiçbir zaman Osmanlı Devleti'ne boyun eğmedi. Gerektiğinde dağa çıktılar, baskılara karşı savaştılar. Bu kente bu ruhu Kürtlerle diriltebilirsek ben inanıyorum Aydın'da bir değil 2 milletvekili çıkarılabilir. Son 25 günümüzde hep beraber çalışalım, gitmediğimiz bütün kardeşlerimizin yanına gidelim. AKP'nin ve başka bir gücün provokasyon yaratmasına izin vermeyin. Ne kadar çatışması az ortam oluşursa bizim sesimiz duymayanların kulaklarına o kadar iyi gider. Bunu ortadan kaldırmak isteyen AKP, Diyadin'deki gibi provokasyonlar yaratıyor, gerilim yaratıyor. Ama Allah hem Kürtleri hem de mazlumları destekliyor AKP'nin hiçbir provokasyonu tutmuyor".