Siirt’ten bağımsız milletvekili adayı olan işadamı Fadıl Akgündüz, kente gelerek bugün oy pusulasındaki sıralama için kura çekimine katıldı.

İşadamı Fadıl Akgündüz, 7 Haziran günü yapılacak genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili adayı oldu. Akgündüz, bugün İl Seçim Kurulu’nda oy pusulasındaki sıralamaların yerinin belirlenmesi için yapılan kura çekimine katıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre hakkında bazı basın yayın organlarında arama kararı olduğu yönünde haberler çıktığını söyleyen Fadıl Akgündüz, "İyi şeyler aranır her zaman, arayıp bulmak istersiniz tabii gördüğünüz gibi buradayız. Adliye tesislerindeyim. Siz değerli basın mensupları gibi keşke herkes sizin gibi benimle bire bir görüşüp haber yapsa o zaman doğru haber verecek. Ama kimisi emek vermeden kendi başına haber yapıyor o zamanda yanlış şeyler olabiliyor. Ama vatandaşlar alıştı buna elhamdülillah bir sorunumuz yok. Bugün buradayız yine gördüğünüz gibi o dinamizmi her şeyi taşıyoruz ve kendimi de şirketimi de bütün imkanlarımı da feda etmek için her an hazırım" dedi. 

Fadıl Akgündüz, 2002’de Siirt’ten bağımsız milletvekili seçilmişti. Yüksek Seçim Kurulu’nun Siirt seçimlerini iptal etmesiyle milletvekilliği ve dokunulmazlığı düşen Akgündüz yargılandığı bir dava nedeniyle tutuklanmış, 15 ay sonra kefaletle serbest kalmıştı.
Akgündüz en son İstanbul Caprice Gold devre mülk projesinden daire satmış, ancak vaadettiği kira bedellerini ödemediği gibi, daireleri de teslim etmemişti.