İstanbul belediye başkanlığı seçimi için oy kullanma işlemleri devam ederken, bazı sandıklarda dağıtılan zarfların üzerinde ‘milletvekilleri seçimi’ mührünün bulunması tartışma yarattı. Yüksek Seçim Kurulu’nun, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde yaşanan mühür karışıklığına dair saat 14.00’te toplanacağı açıklandı.

Durumun oy verme işleminin başlaması sonrasında fark edilmesi sonrasında, Üsküdar ve Beykoz ilçe seçim kurulları söz konusu oyların geçerli sayılması yönünde karar almıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de ilgili açıklamasında “Bu şartlarda kullanılan oyların tamamı geçerlidir” vurgusu yaptı.

CHP: TUTANAK ÖNEMLİ, KİMSENİN BAHANESİ KALMASIN

“Bazı sandıklarda milletvekilliği seçiminde kullanılmış mühür olabilir” diyen Erkek, şu ifadeleri kullandı:

“Bunların hepsi ilçe seçim kurullarının mühürleri. Bu şartlarda kullanılan oyların tamamı geçerlidir. Ama hepsini tutanak altına aldırıyoruz. Bu konuda yazılı olarak da sabah YSK’ya başvurduk. YSK 14.00’te toplanacak. Bu konuda karar verecek. Beykoz ilçe seçim kurulu bu konuda YSK’ya görüş sordu. Görüş bu yönde geldi. Geçerlidir. Herkes rahatlıkla oyunu kullansın. Biz mühürlenmemiş zarfları mühürletiyoruz. Tutanak önemli. Kimsenin bahanesi kalmasın istiyoruz.”