Muharrem İnce Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce Nagehan Alçı'nın "Sivas katliamına katliam demeyen Karamollaoğlu ile aynı ittikafta olmaktan rahatsız değil misiniz?" sorusuna "Bir şartla bu soruya yanıt veririm. Bu soruyu Erdoğan'a da sorabilir misin? Ben hiç Karamollaoğlu ile aynı partide siyaset yapmadım ama Erdoğan yaptı. Ben hep CHP'de siyaset yaptım" yanıtını verdi.

İnce'nin açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"Türkiye'yi yöneten Erdoğan. Dolayısıyla neden onlara değil de Erdoğan değil diye sormak lazım. Birincisi sihirli sayım 29. Erdoğan'ın dünyayı tanımadığını düşünüyor. Arkadaşlarımla bugün toplantı yaptık eksiklerimi söylediler. Herkesin düzeltilmeyi ve öğrenmeye ihtiyacı var. Ömür boyu öğretirken de öğrenmek diye bir şey var. Bundan 10 yıl önce en güçlü şirketler enerji ve petrol şirketleriydi şimdi ise bilişim. Türkiye'de hiçbir siyasetçinin konuşmadığı bir konu. Köyler kapatıldı mahalle oldu. Onları bir büyük bela bekliyor. Vergiler ertelemişti. 2019'a kadar vergileri ödemeyecekti. Erdoğan seçilirse, köylülere sesleniyorum onlara beş ayrı vergi ödeyecekler.

Yandaş medya olarak gösterirken gazete küpürünüz araya kaynamış. Size haksızlık olur bu. Ama haksızlık yaptığınız yayınlarınız var. Mayıs ayında 46 saat AK Parti'ye vermişsiniz. 16 saat CHP'ye vermişsiniz.  Haksızlık yapmışsınız yandaş demek olmaz.

Beni arayan kişi Erdoğan ile birlikte giden kişi. Daha fazla ayrıntı da var elimde. 89. sayfada kitapta diyor ki, "Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD'ye yaptığı ziyarette uzun süredir orada yaşayan Gülen ile bir araya geldi. Erdoğan, Gülen görüşmesi muhtevasından çok birbirinden mesafeli olan iki ekolün bir araya gelmesi için önemliydi. Bugün belgeye dayanmadan yazdım diyor. 2012'de bir tweet atmış, "Bunların hepsi olacak merak etmeyin. Yenilikçi Hareket ve geçmişte yazdığım her şeyin arkasındayım". TRT'nin ne hale düştüğü belli. Senin gibi adamı TRT'nin haber müdürü yapıyorlar. Yazık. Referansım çok. Bülent Arınç "Erdoğan'a gitmeden önce konuyu açtım. Uygun görür müsünüz? dedim. Çok memnun oldu. Bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu? dedi. Cemaatle hükümet arasında bir soğukluk yok" diyor. Beraber büyümüşler, arada CHP'yi karıştıyorlar, canımı sıkıyor."

Anlamıyorum diyen Nagehan Alçı'ya İnce, "Neyi anlamadığınızı anlamıyorum ben de" diye yanıt verdi. "Bitsin artık bu hasret" diyen birkaç kez görüşmüş olamaz.

İnce açıklamalarına şöyle devam etti.

Nasuhi Güngör bey de şimdi kıvırıyor. Daha başka doğrular da var. Diplomayı sormak yukardan bakmak geliyor diyen Alçı'ya İnce'den yanıt, "Diplomanız yanabilir. 8 dönem transkripti koyarsınız diploma yerine geçer yapmadılar. 4 yıllık üniversiteyi 8 dönemde bitirmiş diyor. Benim mezun olduğum okul Mustafa Necati Türkiye'nin en köklü okuludur. Taşra maşra değildir. En köklü okuldur.

Seçim güvenliği için elimden geleni yapacağım.

EKONOM POLİTİKALARI

Göreve başladıktan sonra bir hafta içinde başlayacağız. Bankaları yapılandıracağız. Televizyon dizilerini de devreye sokacağız. Bir haftada yapabileceğimiz şeyler bunlar. İdeolojik saplantılarımızı bir kenara atacağız. Polisiye tedbirlerle doların inmeyeceğini biliyorum. Ekonomi kurmaylarım var. Anketleri görüyorum. Ona göre açıklayacağız. Devlet memuru olanlar da var. Onları da korumak istiyorum. Cerrahpaşa'ya gittim dekanı görevden aldılar. Genelkurmay Başkanı'nı da ziyaret edersem onu da alacaklar mı?

"Hakan Fidan'ı görevden alacak mısınız diyen" Alçı'ya yanıt: Onu sizle paylaşacak halim yok, gider Tayyip Erdoğan'a söylersiniz. Restorasyon süresi maksimum 2 yıl sürecek.  Dış politikada yaptıklarınızın bedeli var. Demokrasi olmaz yabancı yatırımcı gelmez. Polisiye tedbirle ekonomi kalkınır mı?

Ortada ucube bir durum var. Bunu millet kabul etti. Cumhurbaşkanı yürütmenin başındaki kişi. Erdoğan kullanıyor da ben niye kullanmayayım yetkileri? Yasama, yürütme, yargıyı ayıracağız başka şansımız yok.

Sınav sistemini, eğitim sistemini değiştireceğiz.Dayatma yapmayacağız. Uzlaşarak çözeceğiz.Yargıda, eğitimde, dış politikada uzlaşacağız. Utanma duygusunu yeniden hatırlatacağız. Yargı mensuplarının cumhurbaşkanı karşısında ayağa kalkmasını doğru bulmuyorum.

Türkiye'de yargı yoluyla infaz var. OHAL hemen kaldırılacak. Alçı'nın, "Türk sağına da Aleviler konusunda eleştirmeye devam ediyorum. Türkiye'de mağdur olan başörtülü kadınlar ve kızlar vardı. Bu yasakların başını CHP çekti. CHP özeleştiri yapmalı mı? Türkiye'de başörtü sorunu çözülmüş durumda. Benim gördüğüm kadarı ile CHP'lilerin tabanı bunu  kabul etmiyor" sorusuna "Başörtü sorunu çözülmüş durumda" diye yanıt verdi.

ERDOĞAN'A DA SORABİLİR MİSİNİZ?

İnce ayrıca Nagehan Alçı'ya "Erdoğan'ı bana savunmayın" dedi.

"Sivas katliamına katliam demeyen Karamollaoğlu ile aynı ittikafta olmaktan rahatsız değil misiniz?" sorusuna ise "Bir şartla bu soruya yanıt veririm. Bu soruyu Erdoğan'a da sorabilir misin? Ben hiç Karamollaoğlu ile aynı partide siyaset yapmadım ama Erdoğan yaptı. Ben hep CHP'de siyaset yaptım." diye yanıt verdi.