İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi toplantısında, 19 Mayıs'ta ve Ramazan Bayramı boyunca İstanbul genelinde İETT, metro ve vapurların ücretsiz olması, aylık öğrenci Akbil'inin 85 liradan 40 liraya düşürülmesi ve su fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarife değişikliği teklifleri oy birliğiyle kabul edilerek komisyonlara gönderildi. 

İBB Meclisi, İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığında toplandı.

Konuşmaların ardından AKP İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı boyunca İstanbul genelinde İETT, metro ve vapurların ücretsiz olması, aylık öğrenci Akbil'inin 85 liradan 40 liraya düşürülmesi ve su fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarife değişikliği tekliflerini sundu.

Teklifler oy birliğiyle kabul edilerek komisyonlara gönderildi. Tekliflerin Çarşamba günü karara bağlanması bekleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra söz konusu değişiklikleri Meclis'in gündemine aldırmıştı. Ancak mazbatası elinden alındığı için söz konusu tekliflerin sunulduğu meclis toplantısına katılamadı.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bu gelişme üzerine Twitter üzerinden paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu şunları kaydetti:

"3 Mayıs'ta "Çok yakında" olacak demiştik; güzel şeyler olmaya başladı bile.

İBB Meclisi’nde, en önemli seçim vaatlerimizden, indirim önerilerimizin sıkı takipçisi olan CHP Grubu’na ve bu önerilere destek veren AK Parti Grubu’na teşekkür ederim.

#HerŞeyÇokGüzelOlacak"